Reklama:

Epilesja (5)

Forum: Padaczka

gość
02-12-2010, 07:12:54

Mam Pytanie czy można w czasie choroby zajść w ciążę i można urodzić zdrowe dziecko chorując od 5 lat czy jest taka możliwość i jeszcze jedno pytanie
czy można wyjść za mąż i odstawić leki jak jest w czasie ciąży
Początkująca
02-12-2010, 23:52:14

Możesz prawie normalnie żyć. Ja mam padaczkę od 13 roku życia w czasie choroby skończyłam szkołę, zdałam maturę, pracowałam, poznałam swojego męża i od razu mu powiedziałam, że mam padaczkę. Zaakceptował ten fakt. Wyszłam za niego za mąż. Mam prawie 10 letniego synka. Jest zdrowy. Jest najlepszym uczniem w klasie. Ma zdolności muzyczne. Gra na gitarze i pianinie. Spiewa w chórze. Jest bardzo błyskotliwy. Cały czas od dziecka byłam na lekach. Nie przerwałam w ciąży bo nie można przerwać leczenia , ataki nawrócą z dwojoną siłą. Opisałam Ci mojego synka aby pokazać, że to bzdura, iż leki mają wpływ na dziecko. Ja byłam na dwóch lekach i wysokich dawkach. Jak masz pytania pytaj na priv czy tu odpowiem. Pozdrawiam.
Początkująca
10-12-2010, 13:41:04

Witam choruje na epi od 11 lat pierwszy atak mialam po urodzeniu pierwszego dziecka. Po 4 latach zaszlam w ciaze i urodzilam zdrowego synka(w czasie ciazy bralam leki). Calkowicie popieram wypowiedz Malgorzaty :) . A tak na marginesie od dzisiaj zmieniam lek z lamitrinu na trileptal ciekawa jestem czy ktos z Was zazywa ten lek jesli tak to prosze o wypowiedzi na temat trileptalu :).
Pozdrawiam .
gość
07-01-2011, 13:16:15

witam,mam 14,5 roku i pare dni temu moja najblizsza przyjaciołka (w tym samym wieku) dostała ataku jakiegos .podejrzewaja u niej padaczke.Moze opisze jak to sie stało.:było ciemno ,dzien po sylwestrze, przyjaciolka odprowadzała mnie i gdy wysiadlsymy z windy ona zemdlała,straciła przytomnosć,miała drgawki,polecialam po rodziocow,gdy zjechalismy,juz jacys sasiedzi pomogli jej ,przewrocili na bok itp.mowili ze miała piane,ja widziałam jak jeszcze jej ciało sie skrecało ,oczy poszły do gory ,i zazeła krzyczec.po chwili wszystko wróciło do normy ,zacze rozpoznawac nas ,ale nic nie pamieta.Jej rodzice mowili zee jakies poł roku temu miala tak ze sie nagle wyłaczyła i nie wiedziała kto kim jest.:( teraz czekamy na wyniki eeg . co o tym myslicie?
gość
09-01-2011, 18:48:23

Ja mam padaczkę od 5 lat. Pierwszego ataku dostałam w wieku 17 lat i wyglądał dokładnie tak jak ten opisany przez Ciebie, drgawki, piana, oczy w górę i krzyk...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: