Reklama:

epilepsja?nerwica? (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
05-03-2007, 12:50:00

Witam.Moj brat w 2004 roku w pazdzierniku mial wypadek w pracy,przygniotla go ok.150-200kg bala skor,prawdopodobmie stracil wtedy przytomnosc gdyz nic nie pamieta od momentu przygniecenia,Pod bala skor lezal ok 10-15 minut,po interwencji pogotowia lezal w szpitalu na oddziale urazowo-ortopedycznym gdzie w 7dniu zostal wypisany do domu,tego samego dnia karetka pogotowia zabrala go z domu na OIM w stanie bezwladnym,nie poruszal konczynami,nie mowil,dusil sie majac silne drgawki i napiete miesnia w calym ciele,Na OIM stwierdzili wylewy srodczaszkowe.Na dzien dzisiejszy nikt nie potrafi postawic diagnozy a "napady" drgawek wystepujace rewgularnie z silnym napieciem miesni ma niemalze co tydzien,zabiera go pogotowie z pracy gdzie w szpitalu podaja mu relanium i wypisuja do domu.Nikt nie potrafi mu pomoc gdyz nikt nie postawil diagnozy.Prosze o pomoc gdzie mozemy uzyskac jakies informacje na temat jego objawow i leczenia.Z gory dziekuje
Początkująca
05-03-2007, 13:54:00

cd.Zapomnialam dodac ze moj brat ma odruchy Babinskiego od momentu wypadku,lekarze raz mowia ze moze byc to epilepsja a innym razem ze zaburzenia konwersyjne,pojawila sie nawet opinia ze histeria!
gość
10-03-2007, 21:26:00

sarenko - poszukajcie jakiegos dobrego neurologa, ktory zleci badania eeg, rezonans czy tomografie, bez badan nikt nic nie powie. Podejrzewam, ze mial je robione po wypadku ale teraz po takim czasie nalezaloby je powtorzyc, zeby zobaczyc czy pozostaly jakies zmiany w mozgu . Az nie chce mi sie wierzyc, ze tak po prostu faszeruja czlowieka relanium (ktore przeciez uzaleznia) i nikt nie podejmuje sie przeprowadzenia badan. Relanium ma to do siebie, ze pomaga na wiele dolegliwosci, rowniez na epi bardzo skutecznie przerywa napad, ale.... nie leczy. Wiec szukaj kompetentnego lekarza i męcz go do czasu az sie zajmie bratem.
gość
20-03-2007, 14:15:00

Witaj Sarenko!!!!!!!! Oj tu trzeba robic ponownie badania i to TK,eeg,oraz inne bardzo wazna role tu odgrywaja!!!!!!!Bez badan LEKARZE GUZIK WIEDZA I CI POWIEDZA!!!!!!!!! SERIO.BADANIA TO PODSTAWA!!!!!!!!!Ja wymusilam skierowanie na TK po tak dlugim czasie,az wymusilam!!!!!!! W 1984 robilam pierwszy raz, a 2005 drugi raz!!!! Warto czasem byc *** ,gdyby nie to nie dostalabym skierowania! NIE CHCIALA MI LAKARKA DAC!!!!!!!! Rozumiesz to???????SZOK DLA UMYSLU!!!!!!!!Powodzenia,zycze ZDROWIA BRATU! PA! Malgorzata z Wroclawia.
Początkująca
20-03-2007, 15:02:00

dziekuje bardzo za odpowiedz.Sprawa wyglada nastepujaco-brat mial robione badania,rezonans,tomograf,EEG,EEG Holtera z 24godz.monitorowaniem,napiecie miesniowe(MMG).EEG zwykle mial robione 3-4 razy,kazdego razu zapis jest nieprawidlowy,napiecie miesniowe rowniez jest zle,lecz lekarze w naszym miescie oraz okolicach wg samych tych badan nie umieja postawic diagnozy-odpowiedz z ich strony jest rozna,najczesciej stwerdzali zaburzenia konwersyjne,teraz pojawila sie niby epilepsja wg lekarzy,wczesniej tez byal to wg nich histeria.Rezonanas oraz tomograf wyszedl dobrze.Zaraz po wypadku jak trafil do szpitala to mial wylewy srodczaszkowe,pozniej zmienili diagnoze i wg nich byl symulantem.Przypadek brata stal sie dosc "slynny" gazety chcialy Mu pomoc opisujac jego nieszczesliwy wypadek.Trafic na dobrego lekarza nie jest latwo,teraz brat pojedzie do Warszawy do szpitala gdzie maja mu ponownie zrobic EEG holtera z monitorowaniem lecz teraz podczas "napadu". Pozdrawiam serdecznie.Dziekuje
gość
31-03-2007, 21:15:00

naprawde poszukajcie innego lekarza.To rownie dobrze moze byc padaczka pourazowa (objawy by na to wskazywaly).No ale ja nie jestem lekarzem

Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: