Reklama:

epilepsja (8)

Forum: Padaczka

gość
05-08-2009, 12:00:00

cześć ;) moje kłopoty z epilepsją zaczeły się w wieku 16 lat
obecnie mam 25 lat no i nawrót choroby, biore orfiril long 1800 wieczorem oraz ostatnio 300 orfiril retard rano, moje napady są dość czeste i tylko w godzinach rannych
Musze przyznac ze przez pewien czas mój stan zdrowia nie budził zastrzeżeń, wszystko zaczeło powracać z chwilą póścia do pracy i pracy przy komputerze, obecnie mam wakacje i próbuje dojść do siebie, wierze żę napady wkrótce ustąpią i będe mógł podjąć pracę
bo z tym naprawde jest niewesoło u nas czymcie sie wszyscy
Początkująca
16-02-2010, 00:11:17

Ja byłam właściwie dorosła jak się u mnie zaczęło...bo miałam praktycznie 22 lata, biorę Tegretol 200 mg dwa razy dziennie zeszłam z 800 bardzo szybko wszystkim wydawało się to podejrzane i teraz miałam znowu w sobotę, a mieszkam za granicą i nie mam tu jeszcze neurologa...EEG miałam nieprawidłowe od początku, ale rezonans i tomografia nic nie wykazywały. Chciałąbym wiedzieć ile mniej więcej trwa leczenie, bo chciałabym normalnie się bawić na imprezkach, pić alkohol i się nie przejmować, że jak mam stresy albo się nie wyspię to mi się coś może stać
gość
16-02-2010, 16:30:18

Droga Olgo o wyleczeniu z epi zapomnij; u mnie epi wykryto w wieku 15 l a teraz mam 30l a z lekami jest różnie aktualnie biorę Trileptal 200mg. Daniel
gość
16-02-2010, 22:45:34

Witaj Olga!!!
Padaczka jest chorobą przewlekłą niestety. Nikt nie wie kiedy się skończy.Alkoholu przy naszych lekach brać nie można. Od czasu do czasu, jakieś winko lampkę możesz. Na zabawy(dysko jakieś wesela i tak dalej) chodzę. Uwierz można dobrze bawić się bez alkoholu.
Ja mam padaczkę od 13 roku życia, teraz mam 37 i staram się normalnie żyć z padaczką(przyjaciółką). Mam męża i dziecko. Są gorsze choroby. Ja ma dodatkowo tocznia o dopiero robi spustoszenie w organiźmie. Zawsze sobie powtarzam ,że nie mam jeszcze źle puki mam ręce i nogi sprawne i sama wszystko koło siebie zrobię. Musisz się przyzwyczaić nic innego nie pozostało. Małe dawki bierzesz. Ja, Tegretol brałam 600rano i 1200 wieczorem, a do tego Gabitril 3 razy dziennie. Obecnie biorę Orfiril retard 300 rano i 600 na noc i drugi lek neurontin 800 trzy razy dziennie.
Początkująca
14-03-2010, 07:31:35

witam. mam do wypełnienia anonimową akietę która posłuzy mi do pracy która ma uświadomić ludzi na temat epilepsji.jeśli ktoś chciałby wypełnić taka ankietę bede bardzo wdzięczna. poproszę chętnych o kontakt na maila: cotyniewieszocochodzi@wp.pl z góry dzięki za pomoc:)
gość
20-03-2010, 00:26:12

Gość 2009-08-05 14:00:00 cześć ;) moje kłopoty z epilepsją zaczeły się w wieku 16 lat

obecnie mam 25 lat no i nawrót choroby, biore orfiril long 1800 wieczorem oraz ostatnio 300 orfiril retard rano, moje napady są dość czeste i tylko w godzinach rannych

Musze przyznac ze przez pewien czas mój stan zdrowia nie budził zastrzeżeń, wszystko zaczeło powracać z chwilą póścia do pracy i pracy przy komputerze, obecnie mam wakacje i próbuje dojść do siebie, wierze żę napady wkrótce ustąpią i będe mógł podjąć pracę

ja choruję na epilepsję od 2007 roku jak miałam 13 lat. teraz mam 16. na samym początku miałam atak raz na pół roku. wpierw brałam tylko lamitrin 50 mg na dobę. teraz biorę to i orfiril long 1300 mg. ataki miałam w tym roku podczas brania leków co 2 tyg. czasem co miesiąc. na badaniach eeg i rezonansie nic nie wykazało.. wydaje mi się że od tego orfirilu jestem osłupiała, przyjaciele mówią że jestem zagubiona, zapominam często o ważnych sprawach i głupieje, myle słowa. język mi się plącze. pozdrawiam. Asia.
gość
29-12-2012, 16:01:29

Gość 2010-02-16 23:45:34 Witaj Olga!!!
Padaczka jest chorobą przewlekłą niestety. Nikt nie wie kiedy się skończy.Alkoholu przy naszych lekach brać nie można. Od czasu do czasu, jakieś winko lampkę możesz. Na zabawy(dysko jakieś wesela i tak dalej) chodzę. Uwierz można dobrze bawić się bez alkoholu.
Ja mam padaczkę od 13 roku życia, teraz mam 37 i staram się normalnie żyć z padaczką(przyjaciółką). Mam męża i dziecko. Są gorsze choroby. Ja ma dodatkowo tocznia o dopiero robi spustoszenie w organiźmie. Zawsze sobie powtarzam ,że nie mam jeszcze źle puki mam ręce i nogi sprawne i sama wszystko koło siebie zrobię. Musisz się przyzwyczaić nic innego nie pozostało. Małe dawki bierzesz. Ja, Tegretol brałam 600rano i 1200 wieczorem, a do tego Gabitril 3 razy dziennie. Obecnie biorę Orfiril retard 300 rano i 600 na noc i drugi lek neurontin 800 trzy razy dziennie.
gość
21-01-2017, 13:24:57

Najlepszy i najbardziej skuteczny lek na padaczkę to dieta katogenna w 50 % likwiduje całkowice padaczkę, w kolejnych 25 % ogranicza ją do minimum do 5 napadów rocznie, a kolejne 25 ogranicza do 3-5 napadów miesięcznie, do tego warto dorzucić terapię neltraksonem w niskiej dawce. Podstawy które były stosowane w najlepszych szpitalach na świecie od 1940 roku !!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: