Reklama:

epilepsja (7)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
03-10-2009, 10:52:46

ja choróje już jakieś sześć lat na tę chorobe lecze sie depakine chrono500 mam pytanie trzy lata temu urodzilam dziecko po trzech latach miałam znow atak dosyc silny bo dwa tygodnie niemogłam dojśc do siebie znów biore leki te same taka sama dawke ale czesto miewam bóle głowy jestem senna nerwowa niemogę sie skoncentrowac byłam z tym u mojego lekarza prosilam o skierowanie na badania ale on stwierdził że widac pomnie ze jestem zdrowa jak ryba i natym sie skończyło .......... a mam pytanie niewiem do jakiego lekarza mam sie udać po urodzeniu dziecka na mojej głowie pojawiły sie trzy małe gozki było to trzy lata temu podobno to wyskoczyło z wysilku przy porodzie ale mineły juz trzy lata a one nadal sa i to w dodatku wieksze do kogo mam się z tym udac
gość
06-10-2009, 16:58:25

Przede wszystkim powinna Pani udać się do Leakrza Rodzinnego, aby ocenił dokładnie opisywane zmiany. W przypadku wątpiliwości dotyczących ich charakteru i etiologii oraz sposobu leczenia, najpewniej skieruje Panią do dalszej diagnostyki u odpowiedniego specjalisty (np. dermatolga).

Pozdrawiam.
Początkująca
09-10-2009, 15:54:06

Moja córeczka Oliwka ma 2,5 roku , trzy miesiące temu po badaniach okazało się że ma padaczke, byłam z na cały czas i trudno mi powiedzieć co jest symptomem choroby a co jest spowodowane moja nadopiekunczoscia!? Mam wrażenie że zmiana pogody wpływa na jej nastrój. Często odczuwam że jest bardzo nerwowa i niespokojna i nie wiem czy to są jej kaprysy czy ma to związek z jej chorobą!?Boje się że czasem zle postepuje. Bardzo chciałabym żeby ktoś podzielił się ze mną swoimi uwagami dotyczącymi padaczki u dzieci w tak wczesnym wieku.
Początkująca
20-10-2009, 18:15:22

niewiem jak u pani dziecka ale moge powiedzieć ze tak jak mi lekarze mowili tak mam gdy zmienia się pogoda zmienia sie nastrój i ogólnie stan zdrowia na samopoczucie ma wpływ spadek lub gwałtowny wzrost cisnienia....ale karzdy przypadek jest inny
gość
20-10-2009, 18:37:47

Elżbieto na padaczkę choruje już dwudziesty rok, prawidłowa diagnoza postawiona została niecałe dziesięć lat temu.Postawił ją dobry lekarz neurolog. Od tego czasu biorę 2 x dziennie Tegretol Cr 400, czuję się dobrze.Więc i Ty powinnaś podjąć leczenie u lekarz neurologa. Nieprawdą jest, że nie powinnaś robić badań. Otóż biorąc leki przeciwpadaczkowe powinno wykonywać się co pół roku próby wątrobowe. Ja miałam dwa razy robione CT głowy, kilka razy EEG mózgu. Radzę Ci skontaktuj się z lekarzem neurologiem, on ustawi Cię lekowo. Co do twoich guzków na głowie,, otóż mi wyskoczył jeden guzek na głowie zaraz po operacji, poszłam z tym do chirurga onkologa, zrobił mi biopsję cienko igłową i wiem, że to nic groźnego. Pozdrawiam. Alicja
Początkująca
25-10-2009, 11:44:37

ALICJO może trafiłaś na lepszego lekarza niz ja bo ja biore leki od paru lat i nigdy nieotrzymałam skierowania na takie badania a leki biore nadal i niestety na prywatne badania mnie niestac
Początkująca
25-10-2009, 11:59:40

a co do podjęcia badania u neurologa to ja caly czas chodze do lekarza i mam ustalone leki na samym poczatku napisałam jakie a co do guzków to trzy lata temu pytałam sie lekarza co to jest powiedziała ze to po ciązy z wysiłku i ze znikna niestety nadal sa a w poniedziałek napewno udam sie po skierowania na odpowiednie badania dziekuje za rade ja zawsze myslałam ze skoro lekarz niedaje mi skierowania to tak ma być niestety tu sie myle bo mój stan zdrowia sie pogorszył mam czeste zawroty głowy ogolnie strasznie mnie osłabiło ale biore sie wkońcu zasiebie i ten tydzien spedze u lekarzy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: