Reklama:

epilepsja? (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
30-11-2007, 16:36:00

prosze o wyjasnienie mi co znaczy-----swiatlo w lewej komorze mozgu---taka informacje otrzymalam podczas wizyty u neurologa,teraz moj 26-letni syn czeka na rezonans magnetyczny--jest po dwoch atakach epilepsji,pierwszy wystapil podczas jazdy samochodem w pazdzierniku br,drugi miesiac pozniej podczas snu,od czasu przyjmowania lekow nie wystepuja ataki..
[addsig]
malga8
gość
06-12-2007, 09:57:00

30-11-2007 o 17:36, malga8 :
prosze o wyjasnienie mi co znaczy-----swiatlo w lewej komorze mozgu---taka informacje otrzymalam podczas wizyty u neurologa,teraz moj 26-letni syn czeka na rezonans magnetyczny--jest po dwoch atakach epilepsji,pierwszy wystapil podczas jazdy samochodem w pazdzierniku br,drugi miesiac pozniej podczas snu,od czasu przyjmowania lekow nie wystepuja ataki..[/CYTAT} Witam goraco! tyle z epi zyje ,ale nie wiem jak mam Ci to wytlumaczyc?????? A lekarz nie byl tak mily i nie zechcial wytlumaczyc-przedstawic Tobie ,tego w prosty zrozumialy sposob?Spojrz do ksiazki "Zarys psychiatrii".Wybacz nie pomoge.Przepraszam.! Pozdrawiam goraco!Malgorzata z Wroclawia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: