Reklama:

epilepsja a fizjoterapia (6)

Forum: Padaczka

gość
31-07-2009, 10:44:00

Choruję na padaczkę i chciałabym wiedzieć czy jest ona przeciwwskazaniem do wykonywania fizjoterapii. Ataki sa rzadkie, ale czy może mnie to dyskfalifikować w tym zawodzie. Proszę o szybką odpowiedź.
gość
31-07-2009, 12:17:00

Tak
Początkująca
01-08-2009, 07:33:00

Niestety tak. Ja mam też padaczkę. W prawdzie na masaż udało mi się dostać, ale chciałam dalej kontynuować naukę w tym kierunku. Niestety owszem możemy wykonywać część zabiegów (krioterapia, plastry borowinowe, kinezyterapia, podwieszki). Natomiast jeżeli chodzi o zabiegi prądowe to nie bardzo możemy je wykonywać. Z tego co mi wszyscy mówią to te pola magnetyczne mogą zwiększyć u nas napadowość. Niestety takie są realia.
laurka
gość
11-07-2010, 20:47:49

ehh też mam takie pytanie, czy epileptycy mogą być fizjoterapeutami?? albo technikami masażu;/
Początkująca
12-07-2010, 06:27:06

Witam! Ja na tym forum piszę w imieniu moje córki , mogę sie podzielić wiloletnim doświadczeniem w leczeniu . Jeżli chodzi o rehabilitację to nie powodują napadów masaże klasyczne , ćwiczenia fizyczne lekkie bez zbytniego obciążenia, jazda na rowerze. Natomiast wszelkiego rodzaju urządzenia elaktryczne ;jak materace, masaze automatyczne nawet kąpiele wirowe natychmiast powodują zwiekszenie ilości napadów. Dlatego należy korzystać z nich bardzo ostrożnie. Chciałabym nawiązać kontakt z osobą , bądź opiekunem osoby cierpiącej na zespół lenoxa-gastauta. pozdrawiam:) gg3372650
gość
18-07-2010, 11:38:00

witam :)
piszę pracę magisterską badająca jakość życia osób chorych na padaczkę i
brakuje mi pacjentów chętnych do wypełnienia dwóch ankiet.Na podstawie tych
ankiet przeprowadzam badania potrzebne do napisania pracy magisterskiej.mój
e-mail filifionka9064@gmail.com

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: