Reklama:

EEG (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-11-2007, 11:50:00

Jak powinny wyglądać prawidłowe wyniki EEG np. fale alfa itd.
gość
17-11-2007, 13:17:00

z samego badania eeg niewiele wynika, liczą się objawy jakie masz
gość
23-11-2007, 19:00:00

Gdy byłam mała miałam problemy neurologiczne , wstrzymane sczepienia. później odnowione , po przez złe eeg głowy! TeRaz mam 17lat i wróciły dawne zwroty głowy bóle głowy głowa wydaje mi się ciężka. Byłam na EEG głowy i wywszło mi takie orzeczenie:
Czynooś podsawowoa prawidłowa zróżnicowana przestrzennie złożona jest z rytmu alfa 9Hz o amplitudzie do 80 uV. Reakcja zatrzymani obecna. Zmiany sa uogólnione . zwiększyjace sie w oklikcach skroniowych nasiolone pdczas HV. Wystpuja pod postacia grup fak theta ,pojded , w grupach fal ostrych amplitudzie do 120 uV. Pondasto wystapuje 1-2 sek. wsładowanie napadowe fal delta theta ostrych iglic , oraz podejmzespołów fali ostrej z wolną iglicy-fali o amplitudzie do 180 UV. Spoeraczynie zaznacza się zmienną przwga w półkólach. Zapis nieprawidmłwoy

Co to oznacza dodam ze ost miałam prześwielany kręgosłup lędzwiowy i wyszło że mam hyplordoze z tenedencją do kifozy
gość
23-11-2007, 19:00:00

Gdy byłam mała miałam problemy neurologiczne , wstrzymane sczepienia. później odnowione , po przez złe eeg głowy! TeRaz mam 17lat i wróciły dawne zwroty głowy bóle głowy głowa wydaje mi się ciężka. Byłam na EEG głowy i wywszło mi takie orzeczenie:
Czynooś podsawowoa prawidłowa zróżnicowana przestrzennie złożona jest z rytmu alfa 9Hz o amplitudzie do 80 uV. Reakcja zatrzymani obecna. Zmiany sa uogólnione . zwiększyjace sie w oklikcach skroniowych nasiolone pdczas HV. Wystpuja pod postacia grup fak theta ,pojded , w grupach fal ostrych amplitudzie do 120 uV. Pondasto wystapuje 1-2 sek. wsładowanie napadowe fal delta theta ostrych iglic , oraz podejmzespołów fali ostrej z wolną iglicy-fali o amplitudzie do 180 UV. Spoeraczynie zaznacza się zmienną przwga w półkólach. Zapis nieprawidmłwoy

Co to oznacza dodam ze ost miałam prześwielany kręgosłup lędzwiowy i wyszło że mam hyplordoze z tenedencją do kifozy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: