Reklama:

EEG (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-03-2007, 14:17:00

prosze o rade na co to wyglada, to dbry wynik czy zly? czy to cos ma wspolnego z padaczka?zapis w czuwaniu. Czynność podstaowa złożona z zmiennej czynnosci o czestosci 12-17 Hz i ampl. do 90 uV. W odpr. czołowych widoczne ciągi fal wolnych do różnicowania z artefaktami. W zapisie widoczne poj. fale o zaostrzonym kształcie, głównie nad lewą półkulą. Hv nasila zmiany, Stb bez wpływu na zapis. Wniosek: Zapis nieprawidłowy z elementami podrażnienia nad lewą półkulą, głównie ok. skroniową tylną.
gość
06-03-2007, 15:19:00

Moim zdaniem nie jest to najgorszy wynik - fale są o dośc niskiej ampl. - będzie dobrze !!!
gość
06-03-2007, 16:08:00

dziekuje za odpowiedz prosze mi jeszcze powiedziec, czy moj codzienny, straszny bol głowy moze miec cos wspolnego z tym wynikiem? neurolodzy uwazaja ze nie jest migrenowy a rezonans nic nie wykazal- zlego oczywiscie! Pozdrawiam Kasia
gość
08-03-2007, 19:57:00

Raczej ból głowy nie ma nic wspólnego z wynikami - chyba że powtarza się często i są przy tym jakieś inne obiawy typu : zawroty głowy , osłabienie, zabrzenia świadomości itp...
Jeśli Pani nie ma znaczących objawów a wynik nie dokońca wyszedł prawidłowy ( ale w miarę dobry ) nie można tu mówic o jakiej kolwiek chorobie. Taki wynik mogą miec również osoby zdrowe - myślę że Pani jest przemęczona , dużo stresu itp... daje znac o sobie - będzie wszystko dobrze
Początkująca
08-03-2007, 20:19:00

ehhh problem w tym ze od 4 lat mnie boli glowa codziennie, i to tak ze nic nie pomaga tylko czopki z pyralginy albo zastrzyk na pogotowiu, mlodziutka jestem stresow za duzo nie mam do tego wszystkiego mlekotok z piersi... no i lekarze jakos to ze soba lacza, tylko ze nie bardzo wiedza jak mi pomoc. Pozdrawiam
gość
20-03-2007, 18:21:00

Czy była Paniu z tym u Endokrynologa?
gość
21-03-2007, 11:00:00

oczywiście ze bylam u endo, bylem tez u ginekologa, u neurologa itp. itd. Hormony mam w normie, prolaktyna czasem sie waha ale raczej miesci sie w gornych granicach normy. Pozdrawiam Kasia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: