Reklama:

EEG u dziecka (3)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
23-06-2011, 08:31:59

Bardzo proszę o interpretacje wyniku mojej córki ma 10 lat właśnie wczoraj odebrałam wynik z badania i nie bardzo wiem co on oznacza a wiadomo jak każdy rodzic martwi się o zdrowie swojej pociechy tym bardziej że kontrole lekarską mamy dopiero w sierpniu ;

Zapis zróżnicowany przestrzennie .czynność podstawowa złożona z synchronicznych i symetrycznych fal alfa 10 Hz i ampl. do 50 UV w okolicach homologicznych . W okolicy czołowej liczne fale szybkie RZ obecna FS i HW bez wpływu na zapis .

Tak oto wygląda zapis wyniku eeg i nie wiem czy jest dobry czy nie proszę o odpowiedz .IG
Początkująca
05-07-2011, 15:43:36

dla mnie to nie poważne żeby tak długo czekać na interpretacje wyniku a z tego co mi wiadomo to specjaliści odpowiadają na forum ale najwidoczniej tylko dla nielicznych jest ta strona a tak poza tym to nie ma identycznych wyników badan bo gdy bym znalazła takie samo jak ma moja córka to nie zadawała bym żadnego pytania i nie logowała bym się na waszej stronce .
Początkująca
05-07-2011, 15:43:41

dla mnie to nie poważne żeby tak długo czekać na interpretacje wyniku a z tego co mi wiadomo to specjaliści odpowiadają na forum ale najwidoczniej tylko dla nielicznych jest ta strona a tak poza tym to nie ma identycznych wyników badan bo gdy bym znalazła takie samo jak ma moja córka to nie zadawała bym żadnego pytania i nie logowała bym się na waszej stronce .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: