Reklama:

edmund (7)

Forum: Udary i tętniaki

Początkujący
11-01-2012, 14:53:11

Jestem po udarze już 6rok(W maju 2005) przeżyłem zakrzepice,zator tętnicy płucnej jeszcze mam cukrzycę,
mam już 61lat ,rehabilitacja jest bardzo ważna szczególnie w pierwszym okresie , dużo zależy od chorego jak ma chęci do życia ,nie poddał się to jest ok .
Wiele zależy od rodziny , ja zawdzięczam bardzo dużo dzieciom i małżonce, to jest podstawa rodzina.
W chorobie trzeba sobie znaleść jakieś zajęcie najlepiej takie które lubisz robić lub lubiłeś,to po to żeby sie nad sobą nie rozczulać i dać innym normalnie żyć .
Jak najmniej pomocy od innych.
Ja nie chodziłem ręka nie sprawna z mową problem ,ale te kilka lat wszystkiego mnie nauczyło ,wszystko było nowe znaczy dla mnie pierwszy raz ,wysiadanie wsiadanie do auta do komunikacji a kibelek .
Czytanie pisanie to mam do dziś problem ,
umysł nie jest za lotny ale się staram .
Starczy na dziś pozdrawiam radośnie Edmund
gość
12-01-2012, 05:30:21

Panie Edmundzie, a miał lub ma Pan kłopoty z pamięcią? Pamięta Pan początki choroby? {pzdrawiam Anna
Początkujący
12-01-2012, 10:12:19

witam może nie pamiętam wszystkiego ,ale te nie które tak ,narodziny wnuczki (5lat wstecz),zatorowość pamiętam już na ojomie,(.6lat wstecz)..
zażywam notropil może i on pomaga
Zakupiłem sobie rower ale nie bardzo jestem przekonany czy potrafię jeżdzić ,noga nie sprawna do końca i się deczko cykam ,na wiosnę spróbuję z pomocą synka.
Wędkuje sam autem nie jeżdze lecz znajomi mnie wożą ,w zeszłym roku wędkowałem około 20razy z każdego wyjazdu po 200zdjęć ,to mam co w domu robić ,
http://foto.onet.pl/52p1p,u.html
garnek edmund1
flog edmund
i komputer mi bardzo pomaga ,nikt mnie nie uczył sam do wszystkiego doszedłem,na dzień dzisiejszy nie potrzebuje żadnej opieki.
pozdrawiam Edmund
gość
19-01-2012, 13:24:48

Brawo panie Edmundzie,tak trzymać!!!Male kroczki,ale to bardzo dużo.Widać,że chęć do życia jest ogromna.POWODZENIA.
Początkujący
19-01-2012, 18:42:33

wielkie dzięki pozdrawiam i życzę zdrówka i zadowolenia z życia pozdrawiam serdecznie Edmund
Początkujący
19-01-2012, 18:58:08

Poradzcie mi co mam zrobić w maju mam lecieć do Dortmundu samolotem, jestem po zakrzepicy ale już trzy lata temu USG nie wykazało ,mam czyste żyły .
Moje PYTANIE CZY MOGĘ CZY NIE lecieć.
Musze już bilety zakupić potem będą droższe..
Pozdrawiam Edmund
Początkująca
09-02-2012, 11:03:10

Witam Pana.Trudno jest mi coś radzić,najlepiej by było wybrać się do specjalisty,aby otrzymać odpowiedż na pytanie.Także nie wiemy jak sobie Pan radzi,ale chęć jest olbrzymia może lekarz rodzinny po sprawdzeniu badań pozwoli.Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: