Reklama:

Dziwne zachowanie dwulatka (9)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-11-2013, 22:43:40

Witam, przez przypadek trafiłam na to forum i pomyślałam ze może tu znajdę odpowiedz na zachowanie mojego dwulatka. Od jakiegoś czasu moje dziecko z reguły w pozycji siedzącej wywija oczy do góry i jednocześnie jakby napina - prostuje nogi i ręce, byliśmy z tym u neurologow wysłani nas na eeg które nic nie wykrylo, na jakiś czas te zachowanie ustalo ale znów zaczął to robić, może ktoś z was spotkał sie z czymś takim??
gość
11-11-2013, 09:02:40

Moja siostrzenica miała podobnie, lekarz pediatra powiedział że to jakieś automatyzmy zachowań czyli jakaś tam zabawa lub zachowanie w kółko powtarzane po czym się okazało że dziecko ma autyzm. Diagnozę postawiło Centrum zdrowia dziecka, obecnie dziecko ma 5 lat dużo z nią ćwiczymy i jest dość dobrze. Może być tak że po prostu dziecko wymyśliło sobie taką zabawę i koniec, ale tak do psychologa proponuję wizytę. Nadia
gość
11-11-2013, 10:30:33

a ja bym proponowała też nagrać tel. to zachowanie, o ile zdenerwowanie pozwoli i pokazać lekarzowi ! zwłaszcza temu co mówi ze to zabawa !
gość
11-11-2013, 16:44:31

Byliśmy u dwóch neurologow mamy nagranie z jego zachowaniem, podejrzewano tez autyzm ale wykluczono, robiliśmy eeg ale wszystko ok, generalnie nikt nic nie wie :/ mam zamiar sie zgłosić do centrum zdrowia dziecka może tam nam pomogą , jak wspomniałam wcześniej na jakiś czas te jego zachowania ustały ale znów wróciły egh za bardzo mnie to martwi
gość
11-11-2013, 17:34:42

http://www.***/tomasz-mazurczak2/neurolog/warszawa
Rewelacyjny, analityczny neurolog dziecięcy.
gość
11-11-2013, 17:49:24

moze to jakies przejsciowe ataki, oby, ale udajcie sie koniecznie na wizyte do dobrego lekarza, zyczę zdrówka maluszkowi i powodzenia :)
gość
15-11-2013, 09:07:14

Dziękuje kochani za pomoc
gość
16-11-2013, 12:38:12

Jesteśmy po kolejnej wizycie , lekarz stwierdził ze to zachowanie jest próba zwrócenia na siebie uwagi, te zachowanie jest za krótkie żeby mogli być symptomem choroby, w przypadku autyzmu to trwa i dziecko jest poza kontaktem a on reaguje, takie zachowanie może tez sugerować padaczkę ale rowniez musiałoby go odrywać na dłuższa chwile, także kolejny lekarz stwierdził ze to nic i żeby nie reagować .
gość
16-11-2013, 13:03:41

No i tylko się cieszyć, ale byc czujnym i obserwować też :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: