Reklama:

Dziwne zaburzenia neurologiczne (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
09-08-2017, 12:09:58

Witam, szukam pomocy na forum ponieważ jestem ignorowana przez swojego lekarza internistę.
Mam niecałe 30 lat. Od jakiegoś czasu zauważyłam u siebie, że mam bardzo niezgrabne ruchy, często podczas jedzenia zdarza mi się ubrudzić jak dziecko, nie mam nad tym kontroli. Zdarza mi się, że robię coś tak niezgrabnie, że sama zagrażam sobie, wpadam na futrynę drzwi (jakbym nie mieściła się w drzwiach), często zdarza mi się wypuszczać coś z rąk, wczoraj np.wychodząc z wanny tak zamachnęłam się nogą, że uderzyłam mocno stopą o ścianę. Niestety czasami nie trafiam łyżką czy widelcem do buzi, zauważyłam, że często nie jestem w stanie sięgnąć po coś i chwycić, tak jakbym nie potrafiła ocenić odległości na jaką muszę sięgnąć. Mój sen jest niespokojny, często budzą mnie drgawki, zdarzają mi się taki krótkie drżenia rąk. Mówię tak cicho i zdarza mi się mówić niewyraźnie, często nie rozumiem co mówią inni. Mam problemy z chodzeniem, chwieję się i jakby lekko kiwam, staram się jak najwięcej jeździć rowerem. Bardzo ciężko jest mi się skupić na czymkolwiek. Przez to wszystko, o czym napisałam, jestem bardzo źle oceniana przez otoczenie co jest przykre. Przyjmuję suplementy w najlepszej postaci magnez , cynk, potas, selen i inne (w odpowiednich dawkach). Jestem na zdrowej diecie. Nie mam pojęcia co się ze mną dzieje i jak sobie z tym radzić?
gość
11-08-2017, 19:12:07

Tak to zwykle bywa,ze internista ma wszystko gdzies.Musisz pójść do neurologa.
gość
09-02-2025, 08:04:03

Przyjmuj więcej witamin bez badań a najlepiej bierz wszystko co reklamują na pewno będziesz zdrowa 🤣
gość
19-03-2025, 15:16:00

Ko ieczna konsultacja neurologiczna .może to być sm. Zabur,enie błędnika. Nie można tego lekcewazyc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
Nietypowe zaburzenia widzenia proszę o pomoc
Cześć mam 23 lata , od 1.5 miesiąca zmagam się z nietypowymi zaburzeniami widzenia i szukam pomocy w diagnozie. Moje objawy to głównie zaburzenia widzenia na wzorach / określonych powierzchniach ( przykładowo pognieciona pościel , pognieciona roleta , kaloryfer ) które przypominają zakłócenia / drganie / falowanie tych przedmiotów , powierzchni . Zauważyłem że problem potrafi zniknąć gdy zamknę jedno oko nie ważne które. Czasami pojawia się drętwienie ale naprawdę delikatne w okolicy ust policzka po lewej stronie czasami też dłoni. Pojawiają się też szumy uszne raz na jakiś czas i piski w uszach. Mam też mroczki i męty przed oczami . Nie jest ich wiele ale towarzyszą mi każdego dnia tak jak te nietypowe zaburzenia widzenia. Zbadało mnie dwóch neurologów - norma EEG - norma Rezonans magnetyczny w otwartym aparacie z kontrastem - norma TK bez kontrastu - norma Okulista - lekka wada wzroku która nie powinna się objawiać w ten sposób Morfologia krwi - wszystko ok oprócz ferrytyny która jest podwyższona lecz choruje na stłuszczenie wątroby więc to może być od tego B12 na poziomie 236 kwas foliowy na poziomie 4 zacząłem suplementację Kardiolog / echo serca / EKG - norma Ciśnienie - książkowe Próby tarczycowe i hormonalne - norma Laryngolog - norma Bardzo proszę o pomoc co może mi dolegać ? Co mogę jeszcze zbadać . Z góry dziękuję
gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
Czy to już tętniak ?
Dzień dobry ! Otrzymałem opis badania RM w którym jest napisane W opcji angioMR widoczne drobne tętniakowe uwypuklenie ściany tylnej odcinka M1 tętnicy środkowej mózgu prawej śr.ok.1mm Czy to jest już tętniak ?
Reklama: