Reklama:

dziwne zaburzenia co mi moze byc? anizokoria (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-12-2008, 13:21:00

Witam. Mam na imie Aga i mam 23 lata. Moje problemy zaczely sie ok 10 lat temu i trwaja do dnia dzisiejszego. Gdy bylam dzieckiem zaczely sie u mnie problemy z oczami, mianowicie zaburzenia miesni zrenic - anizokoria, polaczone z niesamowitym bolem. Zmniejszeniu ulega prawa zrenica, a cale oko i glowa po tej stronie bardzo boli. Wlasnymi slowami okreslilabym to przez miliony wbijajacych sie szpilek w oko lub jakis hak, ktory probuje mi je wyrwac z glowy. To niestety nie wszystko, dodatkowo podczas takiego ataku (bo tak to nazywam) mam nudnosci, wymioty, nie widze praktycznie nic - wszystko jest rozlane i zamazane, nie jestem w stanie nic powiedziec - zaburzenia mowy, wystepuje takze czesciowy paraliz lewej reki i prawej nogi. Ataki nie sa regularne, czasem nie mam tego przez pol roku, a czasem kilka razy w miesiacu. Nie kazdy atak wyglada podobnie - raz jest slaszy, raz mocniejszy. Podczas ostatniego noga nie byla zupelnie bezwladna, gorzej niz zazwyczaj bylo z reka (byla zupelnie odretwiala, zimna, blada, nie moglam nia ruszyc, a gdy jej dotykalam czulam bol). 10 lat temu mialam robione badania; wykluczona zostala jaskra; EEG i RM niczego nie wykryly, a lekarze nie chca mi o niczym powiedziec. Nie wiem czy jest to zwiazane z brakiem wiedzy na ten temat, czy tez moze niedokladnymi badaniami. Jesli ktos z Was wie cos na temat mojego przypadku lub ma cos podobnego prosze napiszcie. Jestem zalamana, a po glowie chodza mi najgorsze z mozliwych mysli.
gość
17-06-2016, 18:57:43

Witam, czy coś się wyjaśniło w Pani przypadku??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: