Reklama:

dziwne uczucie (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
28-12-2012, 08:36:52

Witam!
od ok 2 miesiecy mam dziwne uczucie w rekach i nogach. przy pracy na komputerze nie moge zapanowac na myszka i trafic w dany punkt, dziwnie mi sie trzyma długopis i pisze na kllawiaturze, musze wtedy pozaciskac piesci i przechodzi ale na chwile, towarzyszy temu uczucie, no nie wiem jak to opisac, łaskotania moze.
podobne uczucie mam w nogach, wtedy wymuszam napiecie miesni i pomaga na chwile. wczesniej nie bylo to dokuczliwe ale sie nasililo w ostanim tygodniu. nie robilam jeszcze żadnych badań, ale moze komuś cos przyjdzie do głowy albo ktos mial podobne objawy.
dziekuje za wszelka pomoc
gość
28-09-2014, 16:32:54

możesz mieć niedobór żelaza, potasu lub magnezu, albo masz zespół niespokojnych nóg (to dotyczy również rąk)
gość
28-09-2014, 19:36:15

derderdest 2012-12-28 09:36:52
Witam!
od ok 2 miesiecy mam dziwne uczucie w rekach i nogach. przy pracy na komputerze nie moge zapanowac na myszka i trafic w dany punkt, dziwnie mi sie trzyma długopis i pisze na kllawiaturze, musze wtedy pozaciskac piesci i przechodzi ale na chwile, towarzyszy temu uczucie, no nie wiem jak to opisac, łaskotania moze.
podobne uczucie mam w nogach, wtedy wymuszam napiecie miesni i pomaga na chwile. wczesniej nie bylo to dokuczliwe ale sie nasililo w ostanim tygodniu. nie robilam jeszcze żadnych badań, ale moze komuś cos przyjdzie do głowy albo ktos mial podobne objawy.
dziekuje za wszelka pomoc
To faktycznie może być niedobór pierwiastków. Ale też może być początek poważniejszych problemów, np. początek zespołu cieśni nadgarstka, neuropatia, choroby autoimmunologiczne. Bez dokładnych badań trudno określić. Ale nie daj się zbyć rodzinnemu lub neurologowi. Mnie tak odesłał na rehabilitację, do ortopedy, do neuroortopedy. Tak przez cztery lata. Dopiero konkretny neurolog porobił konkretne badania i zdiagnozował MMN-CB. Mam nadzieję że to będzie wspomniany niedobór potasu lub tp. Ale nie lekceważ objawów. Życzę zdrowia.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: