Reklama:

dziwne uczucie (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
12-02-2010, 15:43:11

Proszę o podpowiedz co możne być przyczyna występowania u mnie dziwnych dolegliwości. Czuje tak jakby na głowie mnie tak lekko cos dotykało i rozchodzi sie to delikatnie po całej głowie. Nie wiem czy to związane z przepływem krwi dotyczy to tylko powierzchni głowy i występuje co jakiś czas ale teraz wydaje mi się ze częściej. Wczesniej tego nie miałem co to może być??
//dziekuje za podpowiedzi
Początkujący
12-02-2010, 16:07:20

marju 2010-02-12 16:43:11 Proszę o podpowiedz co możne być przyczyna występowania u mnie dziwnych dolegliwości. Czuje tak jakby na głowie mnie tak lekko cos dotykało i rozchodzi sie to delikatnie po całej głowie. Nie wiem czy to związane z przepływem krwi dotyczy to tylko powierzchni głowy i występuje co jakiś czas ale teraz wydaje mi się ze częściej w różnych miejscach. Wczesniej tego nie miałem co to może być??
//dziekuje za podpowiedzi
gość
20-02-2010, 11:37:39

Być może opisywane dolegliwości mają charakter allodyni czyli nieprzyjemnego doznania (np. uczucie bólu, pieczenia, parzenia), na skutek oddziaływania bodźca, który u zdrowych ludzi nie wywołuje bólu. Dokładna przyczyna powyższych dolegliwości jest trudna do ustalenia, jednak może mieć związek z takimi schorzeniami jak migrena, fibromialgia lub neuropatie (np. po przebyciu półpaśca).
gość
20-02-2010, 15:45:02

witam serdecznie..co jakis czas pojawia sie u mnie dziwny bol w glowie..teraz zdarzylo mi sie to drugi raz...zaczyna mnie bolec glowa i czuje nad czolem po bokach taki silny bol..kucie ,jakby ucisk.potem przechodzi juz na czolo..i mija..trwa to zaledwie chwilke..zauwazylam tez u siebie ze drazni mnie dzwiek..krzyk dziecka..pisk...czy to migrena..?mam tez niskie ciesnienie..bardzo prosze o odpowiedz.niepokoje sie.dziekuje.latina.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
gość
Porada
Witam. Czy mógłby by mi ktoś przetłumaczyć na ludzki język co to znaczy ? Opis Badania TK
gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
Reklama: