Reklama:

Dziwne uczucie w głowie. (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-12-2015, 17:03:46

Witam.
Od razu przepraszam za mało precyzyjny tytuł; sama nie wiem, jak w jednym zdaniu opisać mój problem, z którym borykam się od kilku dni.
Nie jest o o tyle ból, co właśnie dziwne uczucie. Pojawia się po jakimś nagłym, gwałtownym ruchu głowy (choć niekoniecznie, pojawia się także samoistnie). Gdy na przykład się schylę, odwrócę szybko głowę, przelatują mnie króciutkie, acz odczuwalne dreszcze, do tego mam jakby chwilowe zamroczenie, leciutko kręci mi się w głowie, mam troszkę ciemno przed oczami. W dodatku przez jakiś ułamek sekundy (wszystkie te objawy trwają właśnie tak krótko) czuję lekkie rozsadzanie od środka.
Bardzo zależy mi na poradzie. Oczywiście, jeżeli objawy te nie ustąpią, skontaktuję się z lekarzem, jednak chciałabym najpierw poradzić się, popytać tutaj.
Z góry dziękuję za każdą pomoc, odpowiedź.
gość
03-01-2016, 14:45:16

początek choroby cywilizacyjnej, więcej informacji prześlę na pocztę
gość
03-01-2016, 15:56:06

początek choroby cywilizacyjnej, więcej informacji prześlę na pocztę
Ale bredzisz, gościu. A moją skrzynkę zalał SPAM od ciebie. Jak masz dla mnie jakąś poradę w powyższej sprawie, udziel jej na tym forum, niech inni też skorzystają.
gość
04-01-2016, 08:20:33

No jeśli dzieje się to przy ruchach głowy ja bym stawiał na kręgosłup szyjny. Tam poza wadami samego kręgosłupa często dochodzi do różnych ucisków na naczynia krwionośne co może powodować takie właśnie objawy
gość
05-01-2016, 15:28:14

Miałem coś podobnego po grypie. Dziwne zawroty głowy, trudne do określenia. Jak głowę obracałem to jakby mózg w jedną stronę a oczy w drugą.
gość
08-01-2016, 13:16:22

guzy też mogą uciskać

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: