Reklama:

Dziwne skurcze nosa (8)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-05-2014, 18:42:56

Cześć. Od kilku dni mam problem z dziwnymi skurczami nosa. Dzieje się to nawet co 3 sekundy. Jest to dziwne uczucie. Po spojrzeniu w lustro zobaczyłem, że podczas tego skurczu skóra się przesuwa i drga.
Wie ktoś, o co chodzi? Jest to denerwujące i niepokojące.
gość
21-05-2014, 18:45:51

A i to mam od kilku dni.
gość
21-05-2014, 18:47:49

może to są takie skurcze jak drganie powiek? Kup sobie w aptece porządny magnez łykaj, może przejdzie ;)
gość
21-05-2014, 18:50:08

To jest silniejsze, niż drganie powiek. Jak dotykam ręką, to czuć wyraźnie, że coś tam się "przesuwa"? Ale co te kilka sekund, czasem co kilkanaście. Spróbuję z tym magnezem, ale jeszcze chciałbym przeczytać posty innych
gość
22-05-2014, 06:41:51

idz do lekarza to może być albo z braku magnezu pamiętaj by odstawić kawę, mocną herbatę, alkohol, napoie izotoniczne na słodzikach i i napoje typu pałerrejt, pij w zamian wodę mineralną, herbatki owocowe, rozcieńczone soki 100% do tego magnez w tabletkach sporo ruchu i oczywiście relaks, relaks relaks bo to też mogą być tiki nerwowe!!!!!!!!!!!!
gość
24-05-2014, 11:32:26

Może to Fascykulacja, inaczej drżenie pęczkowe (łac. fasciculatio) – błyskawiczne, drobne skurcze grup włókienek mięśniowych. Proces ten dotyka samą komórkę nerwową i pojawia się jeżeli jest uszkodzone samo ciało komórki nerwowej, jest jednym z głównych objawów uszkodzenia neuronu ruchowego obwodowego. Przyczyną jest powoli toczący się proces zwyrodnieniowy.
Przyczyny i czynniki ryzyka
Pochodzenie większości przypadków jest w chwili obecnej nieznane i dlatego określa się je jako łagodny zespół fascykulacji[.
Uszkodzenie dolnego neuronu motorycznego
Choroba Werdniga-Hoffmana
Stwardnienie zanikowe boczne (rzadko)
Choroba Kennedy'ego
zatrucie fosforanami organicznymi
Zespół abstynencyjny po odstawieniu benzodiazepin
Niedobór magnezu
Odwodnienie
Zmęczenie
Borelioza
Źródło: Wikipedia.
Jestem chory i mam na to papiery :-)
gość
24-05-2014, 20:29:50

Cytat:
idz do lekarza to może być albo z braku magnezu pamiętaj by odstawić kawę, mocną herbatę, alkohol, napoie izotoniczne na słodzikach i i napoje typu pałerrejt, pij w zamian wodę mineralną, herbatki owocowe, rozcieńczone soki 100% do tego magnez w tabletkach sporo ruchu i oczywiście relaks, relaks relaks bo to też mogą być tiki nerwowe!!!!!!!!!!!!
Drgania na razie ustały. Prowadzę w miarę zdrowy tryb życia. Zero "pałerejdów", izotonicznych, kawy, alkoholu itd. Podkreśle, że mam 15 lat. Wodę mineralną piję często - Kryniczanka, która w 1 litrze ma ponad 2000 mg tych minerałów. Jeżdzę na rowerze i to często. Wczoraj z 20km.
@romanek
Nie wykluczone. Na razie ustały te drgania
gość
25-05-2014, 18:13:54

Może jednak, w wolnej chwili, zrobić badania żeby nie było za późno?.
Życzę zdrowia.
Jestem chory i mam na to papiery :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: