Reklama:

Dziwne odczucia (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-03-2021, 16:22:09

Witam
Od kilku lat miewam bolesne kłucia w różnych częściach ciała, nagłe bóle przeszywajace, pieczenie pleców, pulsowanie i drgania mięśni, uczucie wibrowania. Czy ktoś ma pomysł z czego to się bierze?
Kobieta lat 45
gość
09-03-2021, 20:08:21

Może borelioza? warto zrobić badania w tym kierunku - test western blot tańszy albo LTT droższy, ale nowszy i bardziej wiarygodny
gość
23-03-2021, 18:56:47

ja miałam podobne objawy - wyszło, że to stara nieleczona borelioza. Antybiotyk nie pomógł pomimo kilku tygodni brania codziennie. Pomogły mi dopiero zioła, dieta i przede wszystkim terapia generatorem plazmowym lymecare w warszawie. Pozdrawiam Ula

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
mrowienie, wędrujące bóle rąk głównie od dłoni do łokci
Od ok. 3 lat pojawiło się uczucie mrowienia, wbijania szpilek w dłoniach i w rękach do okolic łokci, a czasem barku. Objawom tym towarzyszy bół, kótry tzw. wędrujący, raz mam wrażenie, że bolą mnie mnieśnie, innym razem stawy a następnie kości. Pojawia się w różnych miejscach. Objawy te nasilają się tzn. o ile wczesniej pojawiały się od czasu do czasu to teraz jest to stan stały. Trzymanie kubka w dłoniach, chwycenie klamki i inne codzienne czynności sprawiaja mi ból. Ma wrażenie tzw. niezdarnych rąk, przedmioty wypadają mi z dłoni,. Od niedawna podobne objawy pojawiły się w stopach i nogach. Początkowo myślałam, że to niedoleczona bolerioza ale wg lekarzy boolerioza jest wyleczona, szukałam pomocy u reumatologa ***czynnik reumatoidalny w normie) - brak podstaw do dalszej diagnostyki, u neurologa - gdzie rezonans kręgosłupa szyjnego i leżdziowego nie wykazał żadnych anomalii, kóre mogłyby powodać dolegliwości. Sama nie wiem, gdzie szukać pomocy, bowiem ja naprawdę cierpię z bólu. Od niedawna pojawiły sie bóle głowy o charakerze migrenowym. Ktoś ma pomysł, gdzie szukać pomocy, co to może być, aby móc łagdzić doelgliwości bólowe.
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
gość
nietypowy ból głowy - brak diagnozy
Cześć, piszę, bo od października 2024 mój mąż zmaga się z nietypowymi bólami głowy i jesteśmy już trochę bezradni. Może ktoś miał podobne doświadczenia i mógłby się podzielić? Objawy: ból głowy zawsze po prawej stronie, zmiennie: potylica lub skroń/nad uchem, kilka razy dziennie, także w nocy, niezależny od wysiłku czy pozycji, dodatkowo: senność, brak energii, drętwienie 4. i 5. palca obu rąk (głównie w nocy/nad ranem), częste drętwienie skóry między łopatkami. Badania dotychczas: TK/MR głowy i szyi, punkcja lędźwiowa, doppler, zatoki, dno oka – wszystko w normie, RTG szyi: dyskopatia C5–C7, EMG: wydłużona latencja fali F (sugeruje demielinizację korzeni), badania krwi: w normie, borelioza niejednoznaczna. Leczenie: bez efektu: pregabalina, amitryptylina, B12, Sirdalud, blokady nerwów, fizjoterapia, osteopatia, marihuana medyczna. czekamy na zabieg termolezji. Czy ktoś z Was miał podobne objawy? Albo możecie polecić specjalistę (neurologa/kliniki bólu) w Polsce lub w Niemczech, który faktycznie zajmuje się takimi przypadkami? Każda wskazówka będzie dla nas bardzo cenna 🙏
gość
Nowa bez wiedzy i doświadczenia
Witajcie. Podpowiedź nie proszę, czy mogą wypisać tatę po udarze pnia mózgu, z głębokim prawostronnym niedowładem kończyn, z lekka dyzatrią i dyzarhią, 74 latek tylko leży i spożywa płynne pokarmy bo się zakrzusza często, już po zapaleniu płuc. W pt skończył antybiotyk, jutro mają go wypisać. Do domu bo nie mają miejsca na rehabilitacji i mamy to wziąć na swoje sumienie i koszty? Udar 13.08 br, znalazłam tylko prywatnie fizjoterapeute na 2h w tyg, mama, która z nim mieszka czeka na operację przepukliny, jak ma sama się nim opiekować? Zmieniać pampersy? Jest od nie większy i sporo cięższy? Czy szpital może wypisać bez skierowania do innej placówki bez rehabilitacji? Albo zlecić domowa i tyle? Help ...
Reklama: