Reklama:

Dzień Pęcherza Neurogennego (2)

Forum: Neurologia po godzinach

gość
04-05-2016, 11:08:21

Już 30 maja( Hotel Gromada Airport) odbędzie się Dzień Pęcherza Neurogennego.
Konferencja przeznaczona jest dla pacjentów z urazem rdzenia kręgowego, przepukliną oponowo rdzeniową, ze stwardnieniem rozsianym, dla ich rodzin, opiekunów oraz rehabilitantów.
WSTĘP WOLNY! Wymagana wcześniejsza rejestracja:
http://ermedical.pl/dzien_pecherza/rejestracja.php
Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
Więcej informacji na stronie: http://ermedical.pl/dzien_pecherza/
08-05-2016, 20:04:47

Dosc interesujące. Tylko ja nie mam wymienionych schorzeń, a mam pęcherz neurogenny.Może to konsekwencje mojego wylewu
Rafal / Wbrew pozorom w 2016 r. mam 39 lat

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Uderzenie w głowę,ucisk
Witam w piątek(4dni temu) byłam pod dużym wpływem alkoholu i nic prawie noe Pamietam,koleżanka odprowadzała mnie do domu gdzie podobno przewróciłam się na trawę. A wcześniej w domu uderzyłam głową o ścianę podobno lekko. Nie wiadomo czy w aucie nie straciłam przytomności .W sobotę nic nie bolało mnie a w niedziele to samo w poniedziałek(dziś) czuje dziwny ucisk w głowie lecz nie boli. Czy to coś poważnego?
gość
Dostępność leków petnidan saft
Witam. Córka przyjmuje lek petnidan saft 50mg/mlbktóry obecnie nie jest dostępny w Niemczech. Przyjmowała zaminnik ethosuximid-neurax 50mg/ml, jednak ok również obecnie jest niedostępny. Czy mają Państwo jakieś sprawdzone apteki gdzie zaopatrzcie się w ten lek?
Forum: Padaczka
gość
Lamotrygina poziom w ciąży
Mam pytanie dotyczące stosowania lamotryginy w ciąży. Przed ciążą przez 8 lat nie miałam żadnych napadów, ale w trakcie ciąży pojawiły się w 8. i 9. miesiącu. Zastanawiam się, czy mogło to być spowodowane zmniejszeniem poziomu leku we krwi. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Czy w ciąży należy regularnie badać poziom lamotryginy we krwi i dostosowywać dawkę?
Forum: Padaczka
gość
Benzodiazepiny syndromy odstawieniowe
Witam - mam 43 lata -mając 19 lat został przepisany mi clonazepam -miałem padaczkę ,panikę i zaburzenia osobowości po odstawieniu ciężkich narkotykow - do 36 roku życia brałem te leki i przerwałem ich branie od 2018 roku brałem tylko Valium -od lat już nie byłem pod żadną opieką lekarską mój organizm ostatnio zaczął bardzo źle się zachowywać -dostałem ciężkiej depresji i rozregulowania totalnego więc odstawiłem po krótkim tapperingu także Valium w tej chwili jestem totalnie bez leków od 3,5 miesiąca - Pierwszy miesiąc nie spałem i ciężko powiedzieć jakie miałem syndromy odstawieniowe -depresja ,brak snu , nerwica ale to pojawiło się wcześniej przed odstawieniem . W tej chwili czuję że moje ciało zachowuje się jak bym miał 3 lata -czuję pełno sensacji w ciele - nie trzymanie moczu tzn nie całkowite ale wszystkie sensacje i uczucia łącznie z mentalnymi emocjami wydaje się być amplifikowane razy 3 przynajmniej jest to nie do zniesienia -mam nad tym kontrolę ale poprzez tą kontrolę czuję ból - i dyskomfort -mam napady paniki chyba i czuję wiekie przerażenie - to trwa od momentu obudzenia się jakieś 5minut po do momentu zaśnięcia - funkcjonuje , pracuje ale ledwie i zastanawiam się co mógłbym zrobić -jestem pod opieką psychologa raz w tygodniu -to tylko tyle nie mam kompletnie pojęcia co mam zrobić - czy znalazł by się ktoś kto mógłby mi coś doradzić ?
Reklama: