witam serdecznie jestem tu nowiutka
Mam również problem z kręgosłupem jestem już po operacji lędźwiowego w zeszłym roku, nie mówię jest jakaś mała poprawa chociaż rezonans po operacji wyszedł gorszy niż przed ale jest ok .Jestem w tej chwili na chorobowym nie chcianym ale ze względu na wypadek w drodze do pracy gdzie uległam upadkowi i nadwyrężyłam mięśnie muszę być ,i tu mam problem bo lekarz rodzinny nie chce abym poszła do pracy ze względu na mój stan zdrowia tym bardziej że operację mam mieć pod koniec lipca.Troszkę się martwię bo chorobowe potrwa dłużej tez nie wiem czy będę miała robiony jeden poziom czy dwa jak by był jeden to bym była wstanie iść do pracy po miesiącu jeśli by było wszystko ok, no ale jeśli będą mi robić dwa albo trzy będzie problem oto mój rezonans
Zniesienie lordozy szyjnej z tendencją do kifozy na poziomie C5,C6. Obniżenie wysokości krążka międzykręgowego C5-C6 z guzkiem schmorla w trzonie C6. Na tym poziomie uogólnione uwypuklenie krążka na 2,3mm oraz boczne osteofity uciskają na przednią ścianę worka oponowego,bez stenozy wymiar kanału A-P worka 10mm. Zwężone otwory m.kręgowe.
Na poziomie C4-C5 centralna protruzja krążka z modelowaniem worka
Na poziomie C6-C7 bulging krążka 2mm z niewielkim uciskiem na worek.
Na poziomach TH2-TH3-TH4 lewoboczne protruzje krążków.
Jak myślicie mogą robić jeden czy od razu dwa te najgorsze .Najbardziej to boję się utraty pracy i tej kontroli w zus że tak długo choruję po prostu jestem przerażona .Po lędźwiowym uwierzcie mi wybłagałam 30 dni aby nie przekroczyły i poszłam do pracy a teraz będzie problem prosiłabym o malutką radę abym się lepiej poczuła