WITAM wszystkich. Natknęłam sie na to forum szukajac informacji na temat swojego stanu zdrowia. Przebywam za granicą od 15 lat wiec z góry przepraszam za błędy gramatyki.
Moje pytanie jest :
1 czerwca mialam wypadek w wyniku którego mam c6c7 herniated. Mialam fizykoterapia i epidural injection niepomoglo i moje symptomy sie pogorszyly. 7 lipca trafiłam do szpitala bo nie moglam ruszac ani nogami ani rekoma. Dostalam kroplowke i bardzo silna dawke sterydów. Zrobione mialam mri co pokazalo ze moj c6c7 jest severe herniated i ze spinal stenosis. Na koniec nocy w emergency room moglam slabo ale juz ruszac sie i poszlam do domu. Neurosurgeon powiedział ze musze mieć 3 epidural zeby pomogło bo fizykoterapia robila gorzej. Obecnie jest 5 mcy pk wypadku kuleje na lewą nogą. Utracilam 80% wladzy w lewej ręce i mam typowe symptomy takie jak silny bole pins and needles. Poszlam do drugiego neurosurgeon k mowil ze trzeba operowac. Ja sie zgadzam. Co ja nie rozumiem to moj caly kręgosłup jest zdrowy tylko c6c7 jest wypadniety i robi spinal stenosis. Dlaczego moja noga tez nje działa i mam symptomy w polowie swojego ciala włączając tylko polowe mojej czesci prywatne tez? I tez czemu mogę miec dzien ze nic nke boli a potem takk ze lewa strona nie działa i ból tak mocny ze leze na kolanach?
Dziękuję za odpowiedzi.
1 0