Witam,
Przesyłam Wam opis mojego MRI odcinka TH kręgosłupa. Neurolog powiedział że mam z takimi zmianami normalnie żyć, bo każdy prawie ma dyskopatie i dał mi leki p.lękowe. Pobadał mnie, popukali powiedział że w badaniu nie mam ubytków neurologicznych.
Nie wiem czy mam się go słuchać bo mam mrowienia i uczucie jakby mnie ktoś pokrzywami po nogach parzył. Napinają mi się strasznie nogi. Mam neuralgię międzyżebrową - dodam że zaczął mnie też bileć odcinek lędżwiowy (szczególnie kość krzyżowa).
Mój opis:
- zmiany zwyrodnieniowe w postaci częściowej dehydratacji i obn żenia wysokości krążka międzykręgowego Th3-Th4, Th7-Th8, Th11-Th12; - tylna wypuklina krążka międzykręgowego Th7-Th8, Th11-Th12 z redukcją rezerwy objętościowej kanału kręgowego; - miernego stopnia zwężenie otworu międzykręgowego prawego na wys. Th9-Th10; - rdze ń kręgowy bez zmian ogniskowych; - blaszka graniczna dona trzonu kręgu Th11 o nierównym obrysie z drobną przepukliną dotrzonową; - zaznaczona osteofitoza krawędziowa na przednich i tylnych powierzchniach trzonów kręgowych w dolnej części kręgosłupa Th; - trzony kręgowe prawidłowej wysokości.