Reklama:

dyskopatia, nie wiem co robić (2)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
29-08-2013, 19:26:28

Dzień dobry. Na podstawie rezonansu magnetycznego mam stwierdzoną dyskopatię szyjną (obniżenie wysokości i sygna krążka). Od jakiegoś czasu przez cały dzień drętwieje mi prawa ręka. Boli mnie kark, ból głowy zaczyna się od potylicy i rozchodzi się w kierunku czoła. Nieraz miewam odruch wymiotny i boli mnie w okolicach serca. Kontaktowałam się z lekarzem rodzinnym, ale nie wie do jakiego specjalisty mnie skierować. Biorę ketonal w zastrzykach od tygodnia, ale pomaga mi to tylko na kilka godzin. Proszę o poradę do jakiego specjalisty się udać. Byłam już u neurologa-specjalisty narządu ruchu, który tylko pogorszył sprawę nastawiając mi kręgosłup. Ponadto w kręgosłupie lędźwiowym mam cechy dyskopatii zwyrodnieniowej i pogłębioną lordozę. Proszę o pomoc.
ps. mam siedzącą pracę przy komputerze
wzrost: 168
waga: 58
Forumowiczka
29-08-2013, 22:20:19

http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,0,875,44978,14630,dyskopatia-kregoslupa-szyjnego-a-operacja#p753805
Stokrotko to link do tematu, który Cię interesuje.
Długa lektura ale tam będziesz ,,wśród swoich"
Zaawansowaną dyskopatię z objawami neurologicznymi powinien skonsultować neurochirurg i ocenić czy jest to stan operacyjny czy do leczenia zachowawczego.
Metoda leczenia/przyniesienia ulgi zależna od zaawansowania neurologii, oceny bezpieczeństwa potencjalnej fizjoterapii, dostępu do dobrych specjalistów w tym zakresie i determinacji.
Pozdrawiam Z.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: