Reklama:

Dyskopatia kręgu L5-S1 Jak leczyć? (2)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-01-2013, 09:19:44

Witam, mam 20 lat i od ponad roku borykam się z dużymi problemami z kręgosłupem. Miałem robiony rezonans magnetyczny, którego wyniki przedstawiają się następująco:
BADANIE MR KRĘGOSŁUPA LĘDŹWIOWEGO
wykonane w sekwencjach PSE, fr FSE w obrazach T1 i T2-zależnych uwidoczniło zmiany dehydratacyjne krążka międzykręgowego L5-S1 z towarzyszącym obniżeniem jego wysokości. Przepuklina krążka międzykregowego L5-S1 w postaci protruzji pośrodkowo-lewobocznej uciskającej worek oponowy oraz nerw rdzeniowy lewy S1. Uwypuklenie krążka międzykręgowego L4-L5 typu bulging modelujące worek oponowy. Zmniejszenie fizjologicznej lordozy lędźwiowej.
Do tej pory wielką pomocą były dla mnie zabiegi robione przez niejakiego Marka Wróbla w Ciechanowie. Polegały one na tym, że przykładał mi taki "długopis" wysyłający impulsy elektryczne do nerwów (nie jestem pewien jak to się nazywa, elektroakupunktura?), oraz przygrzewał nerwy cygarem zrobionym z jakieś mieszanki ziół itp.
Na dzień dzisiejszy jednak studiuję w Gdańsku i nie mam możliwości przyjeżdżać na regularne zabiegi do miasta oddalonego o 250km. A niestety pogorszyło mi się i to bardzo. Co najgorsze mam problemy ze snem, bo ból pojawia się w pozycji leżącej, najmocniejszy po przebudzeniu.
Moje pytanie do was, to czy moglibyście powiedzieć mi, czy w tak młodym wieku jest możliwe pozbycie się tej strasznej przypadłości? Chciałbym również prosić o rady dotyczące jakiś ćwiczeń które mógłbym wykonywać w celu poprawy mojego stanu, albo o kontakt do kogoś w okolicach trójmiasta, bądź w ostateczności Warszawy, kto byłby w stanie mi pomóc? (Byłem już u naprawdę wielu "specjalistów" i tylko wyżej wymieniony jakkolwiek mi pomógł)
Wtajemniczona
02-02-2013, 07:01:19

zarel myśle, że gdańsk jest na tyle duży że tu znajdziesz lekarza, poszukaj na portalach, bagatelizować nie możesz bo to nie żarty, ja też mam problem z kręgoslupem od dawien dawna, w twoim wieku też miałam bóle,były przechodziły wracały, koniecznie musisz skontaktować się z neurochirurgiem, bo czasami ćwiczenia i rehabilitacja mogą przynieść więcej szkody niż korzysci, ja miałam podawaną blokadę nadtwardkókową, jest też zabieg jednoniowy - nazywa się podskórna neuklotomia laserowa, neurochirug laserem naprawia to co się zepsulo i w miare szybko wraca się do zdrowia, na tym forum jest kilka rozpoczętych wątków o lędźwiach ale jakoś umierają śmiercią naturalną, najwięcej osó jest w wątku operacja kręgosłupa szyjengo i są tam osoby które mają też problem z lędźwiami,
podsumowując - szukaj dobrego neurochiruga i posluchaj co ci powie , nie raz trzeba i do dwu pojsc zeby porownac opinie, zycze ci dni i nocy bez bólu, wiem o czym piszesz , mnie tez co dzien budzi rozgrzane żelazko na kuperku, juz od 1,5 roku co noc
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: