mam 19 lat i jestem załamany prosze o opinie tego badania. Jest to dla mnie bardzo wazne,bardzo potrzebuje opini kogos kto sie natym zna!I mam też kilka pytani !!o to opis..
badanie Mr uwidocznilo polpoziome ustawienie kosci krzyzowej. niewielkiego stopnia zeslizg tylni L5- przemieszczenie trzonu L5 ku tylowi o ok 3 mm,
na poziomie przestrzeni m/kregowej L4/L5 uwidoczniono okrezna wypukline typu
centralny wymiar strzalkowy kanalu kregowego na tym poziomie wynosi ok12mm
na poziomie przestrzeni m/kregowej L2/L3 oraz L3.L4 uwidoczniono wrodzone zwezenie kanalu kregowego wymiar strzalkowy kanalu kregowego na tych poziomach wynosi 11mm' uwidoczniono rowniez niewielkie zwezenie otworow m/kregowych na tych poziomach- bez ewidentnej kolizji ze struktorami nerwowymi.
sygnal i wysokosc krazkow m/kregowych oraz trzonow kregow ledzwiowych w granicach normy, stazek koncowy rdzenia polozony na wysokosci L1
wiem ze jest cos nie tak nadodatek czesto mam bóle w okolicach pachwin i bóle rwy kulszowej!!!!miałem przeprowadzona rehabilitacjie manualna ktora pomogła mi lecz na bardzo krotko gdyz bole powracajia!!!
słyszalem o terapi mckziego czy jest skuteczna?
czy moj stan moze sie pogarszac co moze skończyc sie operacija?
uprawiałem sport wyczynowo(piłke nozna ) i czy juz nigdy niebede mogł grac?
czytałem na różnych forach ze nalezy przeprowdzić najpierw rehabilitacjie a nastepnie odpowiedznie cw. na kręgosłup!czy to dobra metoda?
słyszałem tez o operacji ale bardzo sie jej boje wkoncu mam 19lat!!!!dziekuje za pomoc wszystkim zainteresowanym