Witam Wszystkie Szyjki
Przeczytałam Was od dechy do dechy i nawet się nie wystraszyłam , cieszę sie że nie ma tu opisów złych , bo ja cały czas widziałam czarno wszystko mimo tego zgodziłam sie na operacje kręgosłupa szyjnego .Napiszę z czym ja do Was przychodzę i też proszę o pzryjęcie mnie do waszego grona .
Otuz ja choruje na" RZS" zapalenie stawow , mam zmiany w szyjnym kręgosłupie zwyrodnia a zwie sie to tak PODWICHNIĘCIE SZCZYTOWO OBROTOWE .
Zmiany mam od C1 do C7
C2-C3 i C3-c4 obnizone otwory międzykręgowe C3-C4 prawy i C5-C6 lewy nieco zwęzone .
Zmiany zwyrodnieniowe -wytwórcze na krawędzi trzonow kręgow .
Wielokierunkowe uwypuklenia tarczmiedzy kręgowych C3-C4, C4 -C5 I C6-C7, bez ewidentnego ucisku struktur nerwowych
Ząbobrotnika przekracza ponad norme linię podniebno-potyliczną poszerzenie szpary stawowej pomiedzy zębem obrotnika i łukiem przednim kręgu szyjnego szerokość kanału kręgowego w wymiarze strzałkowym :C1-12 mm C2 -17mm C3-15 cechy stenozy .
Kurcze bałam sie troche , ale jak poczytałam to co opisujecie to nawet mi ulżyło troche
Własnie mam skierowanie na operację i to juz nie długo , bo termin mam na 18 marzec to za pare dni , operaję bede miala w Jastrzębiu .......... Cieszę że natrafiłam na to forum , a co siem naczytalą to mi juz się lżej czuję Pozdrawiam wszystkie Szyjki ze jesteście