Reklama:

Dyskopatia kręgosłupa szyjnego a niedotlenienie mózgu (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
10-01-2012, 15:14:13

Witam serdecznie
Mam dyskopatię kręgosłupa szyjnego i w wyniku tego stanu doznałam chwilowego niedotlenienia mózgu , co spowodowało zawroty głowy , wymioty , straszny ból głowy , oczu i wiele innych komplikacji . Skończyło się szpitalem ale leczyli mnie objawowo i szybko wypuścili do domu pomimo złego stanu . Czy ktoś miał podobną do mojej historię ? Co dalej robić ? Pomóżcie
Iwona
gość
07-12-2013, 15:30:17

Witaj. Miałam podobną sytuację do Twojej. Też mam problem z kręgosłupem szyjnym. Moje dolegliwości to uciski w głowie, zawroty, bóle głowy . 2 razy zdarzyły mi się chwilowe niedotlenienia jakby mini udary , nic z tym nie zrobiłam bo przeszło. Strasznie się boję, tym bardziej , że nie mam zdiagnozowanego problemu przez lekarza. Śpię na poduszce ortopedycznej ale nie pomaga.
Pozdrawiam
Dorota
gość
23-09-2014, 11:07:45

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: