Reklama:

dyskopatia C5/C6 (4)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
20-04-2015, 01:34:39

Witam
wynik Mr lordoza szyjna zniesiona, osteofityczne wydłużenia krawędzi trzonów kręgów szyjnych,krążek międzykręgowy C5/C6 nieznacznie zwężony ,na poziomie C5/C6 widoczna jest wypuklina krążka-która uciska worek oponowy i zwęża oba zachyłki boczne łącznie z zaostrzeniem krawędzi trzonów z modelowaniem i uciskiem korzenia rdzeniowego w prawym zachyłku i częściowo w otworze międzykręgowym prawym i z modelowaniem i uciskiem w mniejszym stopniu w zachyłku lewym,wnioski dyskopatia C5/C6
proszę o interpretację wyniku byłam u neurologa zerknął na wynik odpowiedział raczej za mnie że operacji nie chcę i kazał w razie bólu zażywać ketonal tyle że jak tak dalej pójdzie to mi wątroba wysiądzie do tego jeszcze okropny ból lewego ramienia
może zmienić neurologa,albo jakaś rehabilitacja
będę wdzięczna za podpowiedz pozdrawiam
Wtajemniczona
25-04-2015, 21:07:26

Witaj,
Przeklej post do wątku " dyskopatia kręgosłupa szyjnego a operacja". Tam są wszyscy z ta chorobą. Jedni przed operacja, inni po a są tez i tacy co przed operacja uciekają.
Ja ze swojej strony mogę polecić terapie manualna u kogoś dobrego, osteopaty np.
Może uda się coś zrobić. Dobrze ze nie ma ucisku na rdzeń. Wynik powinien zinterpretować neurochirurg i ocenić czy kwalifikujesz się do zabiegu czy nie. Ja zanim zdecydowałam się na zabieg odwiedziłam trzech neurochirurgów w rożnych miastach miałam nadzieje ze któryś powie ze da się coś zrobić bez operacji, ale każdy chciał operować od razu.
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkująca
27-04-2015, 22:28:30

dzięki za wiadomość pozdrawiam :)
Początkujący
05-06-2015, 22:32:06

Tak jak pisze betty grunt to szukac do skutku. Na tym wlasnie polega walja z ta choroba. Osobiscie twuerdze ze dysko to choroba dla indywidualustow, bo kazdy przypadek jest inny i kazdemu pomaga cos innego. Trzeba tylko pokory i cierpliwosci😀 mi przy LS pomaga wlasnie manualna, ale to juz sama musisz sprobowac😀

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: