Reklama:

Drzenie rąk (6)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
19-04-2023, 09:14:49

Witam. Od jakiś mniej więcej dwóch lat drżą mi dwie ręce. Natomiast lewa ręka dużo, dużo mniej od prawej. W prawej jest tragedia, najbardziej drży mi kciuk.... dodam, że u neurologów byłam, po wstępnych badaniach neurologicznych, wyniku TK z kontrastem wypisano mi propranolol 2x2 dziennie.
Niestety po tym leku wzmozylo się u mnie wypadanie włosów. Od roku cierpię na łysienie telogenowe.... stąd boję się brać propranolol, by Nie utracić włosów do końca. 2/3 już prawie straciłam... mam 23 lata, jestem osobą bardzo nerwowa, emocjonalną, a od kilku lat żyłam w bardzo dużym stresie.
Podczas imprez niekiedy zazywalam ekstazy...
Proszę o jakąś radę, co robić... drzenie ręki, a zwłaszcza kciuka w prawej ręce jest dość silne... neurolog pytała mnie, czy przeszkadza mi to, bo leczy się drzenia które utrudniają życie pacjenta, powiedziałam że tak, ponieważ są momenty że ciężko mi przy posiłku. Czy ktoś miał podobna sytuacje? Od ok. Miesiąca zaczęły mi również mrowić stopy... na to dostałam neurovit.
Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi
Pozdrawiam.
gość
10-09-2023, 22:26:05

Witaj, mam dokładnie to samo jeśli chodzi o drżenie i okres czasu. Są momenty kiedy jest ok, a są dni że jest tragedia, rozsypuje coś, wypada mi z rąk itd. Nasila się w stresie czy nerwach ale nawet w zwykłych codziennych sytuacjach kiedy nie mam zbytnio powodu do stresu. Wstyd mi gdziekolwiek iść do ludzi z tym. Wypełnić jakiś wniosek w urzędzie, zapłacić za zakupy drobnymi czy wziąć kubek do płukania ust u dentysty... Lekkie drżenia miałem od dziecka (nerwica?) Ale od około dwóch lat stan się mega pogorszył. Fakt, te ostatnie dwa lata były bardzo dla mnie trudne ale czy to moga być "zszargane nerwy" ?
Neurolog stwierdziła drżenie samoistne. Pierwszym razem brałem propanorol i neurovit. Poprawa chwilowa. Drugim razem przepisała Amantix. Faktycznie poprawa...na 4 dni, potem co raz gorzej. Teraz biorę akineton. Nie wiem właściwie po co bo nic nie daje.
Lewa ręka jak u Ciebie drży ale mniej niż prawa. Kciuk najbardziej. TK robione, z głową OK.
Neurolog również powiedziała, że to może być pozostałość po covidzie.
Sam już nie wiem, żyć się odechciewa przez to. Mam zamiar zrobić badania tarczycy bo ponoć daje taki objaw. Również muszę zrobić test na boreliozę przewlekłą ponieważ kilka dni temu wyszło to mojej mamie - neuroborelioza, która również może dawać taki objaw. Mam również czasem drgania głowy/karku gdy np. właśnie leżę u dentysty lub patrzę długo w jeden punkt.

Również szukam pomocy, jakiegoś rozwiązania, skutecznego leku...bo życie z tym jest naprawdę trudne :(

Mężczyzna, lat 32
gość
18-09-2023, 14:07:06

Treść zablokowana przez moderatora

gość
18-09-2023, 21:11:06

gość
06-06-2024, 21:08:16

gość
19-02-2025, 17:01:31

Hej,
Też mam to samo, ostatnio przeczytałam, że jest na to zabieg bez otwierania czaszki, nazywa się FUS, poczytajcie, niestety tani nie jest ale może warto!
Paulina

gość 11-09-2023, 00:26:05
Witaj, mam dokładnie to samo jeśli chodzi o drżenie i okres czasu. Są momenty kiedy jest ok, a są dni że jest tragedia, rozsypuje coś, wypada mi z rąk itd. Nasila się w stresie czy nerwach ale nawet w zwykłych codziennych sytuacjach kiedy nie mam zbytnio powodu do stresu. Wstyd mi gdziekolwiek iść do ludzi z tym. Wypełnić jakiś wniosek w urzędzie, zapłacić za zakupy drobnymi czy wziąć kubek do płukania ust u dentysty... Lekkie drżenia miałem od dziecka (nerwica?) Ale od około dwóch lat stan się mega pogorszył. Fakt, te ostatnie dwa lata były bardzo dla mnie trudne ale czy to moga być "zszargane nerwy" ?
Neurolog stwierdziła drżenie samoistne. Pierwszym razem brałem propanorol i neurovit. Poprawa chwilowa. Drugim razem przepisała Amantix. Faktycznie poprawa...na 4 dni, potem co raz gorzej. Teraz biorę akineton. Nie wiem właściwie po co bo nic nie daje.
Lewa ręka jak u Ciebie drży ale mniej niż prawa. Kciuk najbardziej. TK robione, z głową OK.
Neurolog również powiedziała, że to może być pozostałość po covidzie.
Sam już nie wiem, żyć się odechciewa przez to. Mam zamiar zrobić badania tarczycy bo ponoć daje taki objaw. Również muszę zrobić test na boreliozę przewlekłą ponieważ kilka dni temu wyszło to mojej mamie - neuroborelioza, która również może dawać taki objaw. Mam również czasem drgania głowy/karku gdy np. właśnie leżę u dentysty lub patrzę długo w jeden punkt.

Również szukam pomocy, jakiegoś rozwiązania, skutecznego leku...bo życie z tym jest naprawdę trudne :(

Mężczyzna, lat 32
gość

Mężczyzna, lat 32

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: