Reklama:

Drżąca raczka (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-11-2006, 19:33:00

Od pewnego czasu zauważyliśmy u naszego 9 miesięcznego Huberta drżenie prawej rączki dzieje się to tylko w czasie snu kiedy dziecko się chce przeciągnąć .Dwukrotnie zdarzyło się że trząsł się cały. Ogólnie wydaje nam się że dziecko rozwija się prawidłowo (raczkuje naprzemiennie, wstaje, chodzi trzymane za rączki, je samodzielnie niektóre pokarmy).
Wcześniejsze wizyty u neurologa stwierdziły że ma obniżone napięcie mięśniowe oraz niewielką asymetrię miał wskazania do rehabilitacji metodą Vojty jednak inny lekarz uzał że pod względem neurologicznym jest wszystko ok i że rehabilitacja nie jest konieczna . Proszę o radę i opinię czy jest coś z naszym maleństwem nie tak ???
gość
30-11-2006, 19:11:00

Hej
Skąd jesteście ? Ja też mam 9-miesięcznego syna z obniżonym napięciem mięśniowym. Nie raczkuje, ale za to wyśmienicie pełza. W ogóle jest niesamowicie ruchliwy. Odezwijcie się - moje gg to 994777
Pozdrawiam
Ania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: