Reklama:

Drugi udar, zapchana prawa tętnica szyjna. (6)

Forum: Udary i tętniaki

Początkująca
18-12-2014, 16:12:11

Mój dziadek, który ma 65 lat dostał 2 udary w przeciągu miesiąca. Pierwszy udar skończył się lekkim paraliżem prawej strony. Po wypisie ze szpitala nie zostaliśmy poinformowani o zapchaniu prawej tętnicy szyjnej ( w 100% ! ). Drugi udar powtórzył się w tym tygodniu w niedziele wieczorem. Dziadek nie mówi, stan prawej strony jest pogorszony. Zero możliwości WSTAWANIA ! Lekarze, którzy z raczyli nas wreszcie poinformować o tym, że prawa tętnica szyjna jest zapchana nie wyrażają zgody na udrożnienie jej i stale każą czekać na dalszy postęp.
Jest bardzo senny i ma lekko podwyższoną temperaturę. Czy senność jest normalna w takim stanie ? Jeszcze dwa dni temu było znacznie lepiej !!! Uśmiechał się, lekko poruszał prawą dłonią a teraz tylko ŚPI !
Proszę o jakiekolwiek rady co możemy zrobić ? Jak mu pomóc ?! Gdzie się dalej udać ? Czy jest szansa na udrożnienie tętnicy ?! Pielęgniarki i lekarze jedyne co KAŻĄ nam czekać i czekać !!! Proszę o informacje nie tylko o chorobie, ale też o specjalistach w Polsce ! Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi.
Początkujący
22-12-2014, 19:38:14

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
06-01-2015, 14:34:39

Serdecznie dziękuję za odpowiedź ! W chwili obecnej mój dziadek znajduje się na oddziale zajmującym się rehabilitacją.
Wiemy, że potrzeba czasu aby wracał powoli do formy, ale ciężko patrzeć gdy ktoś się tak bardzo męczy.
Mam też pytanie w sprawie PRAWEJ TĘTNICY SZYJNEJ. Jest ona zapchana w 100% ! Lekarze twierdzą, że nie ma szans na przepchanie jej, ale wiadomo ? Ktoś może mieć inne zdanie na ten temat ! Poszukuję dobrego specjalisty, który zajmuje się udrażnianiem żył...
Jeśli ktokolwiek ma, lub słyszał o dobrym specjaliście w tej dziedzinie proszę o odpowiedź.
gość
06-01-2015, 17:41:44

Witam, proszę napisać do mnie na pomoczdrowie@tlen.pl
Można udrożnić zapchaną tętnicę w 100% bez żadnego zabiegu!! Musze mieć epikryzę ze szpitala, wyniki badań laboratoryjnych.
Pozdrawiam serdecznie
Magdalena
gość
06-01-2015, 17:43:17

Proszę również przesłać mi swój nr tel mailem- oddzwonię i powiem co należy zrobić.
gość
07-05-2023, 19:22:20

Gość 2015-01-06 18:41:44
Witam, proszę napisać do mnie na pomoczdrowie@tlen.pl
Można udrożnić zapchaną tętnicę w 100% bez żadnego zabiegu!! Musze mieć epikryzę ze szpitala, wyniki badań laboratoryjnych.
Pozdrawiam serdecznie
Magdalena

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: