Reklama:

Drobne torbiele szyszynki (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
24-11-2011, 16:14:03

Witam,
Dwa miesiące temu wykryto u mnie w badaniu MR "drobne torbiele szyszynki (do 1,5mm)". Powodem badania były częste bóle głowy, nadal są. Lekarz, który kierował na badanie (neurolog) stwierdził, że wyniki są wporządku, że nic złego się nie dzieje. wyraźnie było napisane, że torbiele w szyszynce tak jak napisałam wyżej. W związku z tym moje pytanie brzmi, czy to jest bardzo poważne? Mam się martwić, że lekarz mimo to stwierdził, że jest okej? I czy bóle głowy w części potylicznej mogą być od tych torbieli? Do tego jeszcze chce dodać, że dwa lata temu miałam rtg odcinka szyjnego wynik: "w kręgosłupie szyjnym stwierdza się nieprawidłową kyfozę" czy to może mieć z tym wszystkim związek? Nie wiem już co daje te bóle głowy właśnie w części potylicznej... Uczucie jakby ucisku, drętwienia skóry głowy.
gość
28-11-2011, 08:54:13

Nic? Ehhh
gość
28-11-2011, 12:12:54

witaj , nie widzialam Twojego wpisu, nie obawiaj sie torbielek, one sa malutkie nie daja zmian neurologicznych. Neurochirurdzy operuja duze kilkucentymetrowe 5cm i wieksze.Nic Tobie nie grozi z ich strony. Powazniejszym problemem jaki masz to szyjny odcinek kregoslupa, te potyliczne bole wskazuja ze przez ostatnie dwa lata cos niepokojacego zaczelo dziac sie. Prosze Ciebie zrob jakies badanie moze byc rtg lub tk odcinka szyjnego , jak lekarz zobaczy wynik to napisz co dzieje sie . Ja mam dehydratacje , ale nie bede narazie o tym dyskutowac chce Ciebie prosiic o zrobienie badania nawet prywatnie , jesli musisz dlugo czekac na NFZ.
gość
28-11-2011, 13:29:53

Witam,
Postaram się zrobić badanie, w czwartek mam ponowną wizytę o neurologa, to może uda mi się ubłagać o skierowanie na TK odcinka szyjnego, a jak nie to postaram się prywatnie, dziękuję że odpisałaś

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: