Reklama:

drgawli pod czas śpiączki (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-12-2007, 12:18:00

u mojego szwagra występują drgawki lekarze nie tłumaczą nic my mamy wrażenie że nas słyszy bo reaguje otwierają oczy na głos i kieruje głowe w kierunku głosu czy te drgawki mogą prorokować tylko najgorsze?RATUNKU NIECH KTOŚ COŚ POWIE
gość
30-12-2007, 17:28:00

Napisz jak długo jest w śpiączce i po jakim urazie,i gdzie jest w domu?? mama Edyty
gość
01-01-2008, 15:17:00

jest po zawale i po niedotlenieniu mózgu a trwa to wszystko 15 dni z tym że w śpiączce farmakologicznej był dwa i pół dnia kiedy zaczął się wybudzać okazało się że ma przebite płuco i musieli go jeszcze raz uspać żeby włożyć dren do dziś ma podawane jakieś usypiacze a ostatnio dostaje relańum ale już nie długo bo na szczęście kończą się święta.
gość
01-01-2008, 15:17:00

jest po zawale i po niedotlenieniu mózgu a trwa to wszystko 15 dni z tym że w śpiączce farmakologicznej był dwa i pół dnia kiedy zaczął się wybudzać okazało się że ma przebite płuco i musieli go jeszcze raz uspać żeby włożyć dren do dziś ma podawane jakieś usypiacze a ostatnio dostaje relańum ale już nie długo bo na szczęście kończą się święta.
gość
01-01-2008, 15:18:00

gość
04-01-2008, 07:11:00

Drgawki przy wybudzaniu po niedotlenieniu świadczą o uszkodzeniu mózgu i hiperaktywności neuronów (chaosu w komunikacji). Standardowo w takich przypadkach powinno się zrobić TK lub lepiej rezonans i EEG. Przebite płuco najprawdopodobniej powstało podczas reanimacji, tak się czasami zdarza. Ja bym się postarał o przeniesienie na oddział Udaru Mózgu jak tylko z sercem będzie ok. Wszystko zależy od tego jak długo był niedotleniony. Mój wujek był 8-9 min. i nie za sympatycznie sprawa się skończyła. Jednak ja nie jestem lekarzem, wszystko pewnie wyjdzie jak go będą jeszcze raz wybudzać. Powodzenia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: