Reklama:

drgawli pod czas śpiączki (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-12-2007, 12:18:00

u mojego szwagra występują drgawki lekarze nie tłumaczą nic my mamy wrażenie że nas słyszy bo reaguje otwierają oczy na głos i kieruje głowe w kierunku głosu czy te drgawki mogą prorokować tylko najgorsze?RATUNKU NIECH KTOŚ COŚ POWIE
gość
30-12-2007, 17:28:00

Napisz jak długo jest w śpiączce i po jakim urazie,i gdzie jest w domu?? mama Edyty
gość
01-01-2008, 15:17:00

jest po zawale i po niedotlenieniu mózgu a trwa to wszystko 15 dni z tym że w śpiączce farmakologicznej był dwa i pół dnia kiedy zaczął się wybudzać okazało się że ma przebite płuco i musieli go jeszcze raz uspać żeby włożyć dren do dziś ma podawane jakieś usypiacze a ostatnio dostaje relańum ale już nie długo bo na szczęście kończą się święta.
gość
01-01-2008, 15:17:00

jest po zawale i po niedotlenieniu mózgu a trwa to wszystko 15 dni z tym że w śpiączce farmakologicznej był dwa i pół dnia kiedy zaczął się wybudzać okazało się że ma przebite płuco i musieli go jeszcze raz uspać żeby włożyć dren do dziś ma podawane jakieś usypiacze a ostatnio dostaje relańum ale już nie długo bo na szczęście kończą się święta.
gość
01-01-2008, 15:18:00

gość
04-01-2008, 07:11:00

Drgawki przy wybudzaniu po niedotlenieniu świadczą o uszkodzeniu mózgu i hiperaktywności neuronów (chaosu w komunikacji). Standardowo w takich przypadkach powinno się zrobić TK lub lepiej rezonans i EEG. Przebite płuco najprawdopodobniej powstało podczas reanimacji, tak się czasami zdarza. Ja bym się postarał o przeniesienie na oddział Udaru Mózgu jak tylko z sercem będzie ok. Wszystko zależy od tego jak długo był niedotleniony. Mój wujek był 8-9 min. i nie za sympatycznie sprawa się skończyła. Jednak ja nie jestem lekarzem, wszystko pewnie wyjdzie jak go będą jeszcze raz wybudzać. Powodzenia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: