Zacznę od tego, że odwiedziłam już 4 neurologów, jednego ortopedę i 2 reumatologów. Od 2 lat w nocy drętwieją mi ręce, głównie prawa, ale w lewej też się zdarza. Do tego zaczęły dochodzić: piekący, rozrywający ból dłoni, ból łokcia, ból barku. Diagnoza rok temu: łuszczycowe zapalenie stawów, obecnie reumatolog stwierdził że to nie to. OB dobre, czynnik reumatoidalny ujemny, nie mam łuszczycy skornej. Stawia na zespół ucisku gornego otworu klatki piersiowej lub neuropatia? Neurolog twierdzi, że to nie neurologiczne. Argument: drętwieją mi wszystkie palce, głównie 3 i 4, ale zdarza się wskazujący i maly. Rezonans odcinka szyjnego czysty, wykluczony zespół cieśni, rezonans ręki wykazał obrzęk i cechy zapalenia pochewek ścięgnistych - ortopeda stwierdził że to od zapalenia stawów, którego jednak podobno nie mam. Jest coraz gorzej. Drętwienie, mrowienie dłoni, osłabienie, nawet w dzień, prądy, czasem jakby łamanie w palcach. W nocy palący ból i mocne dretwienie. Dokąd się udać? Gdzie szukać pomocy. Nie działają żadne leki przeciwbólowe, jedynie sterydy, ale ile można..