Reklama:

Dieta bogatoresztkowa = najlepszy sposób na zaparcia (2)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-09-2012, 19:17:22

Przeczytaj komentowaną poradę: Dieta bogatoresztkowa = najlepszy sposób na zaparcia

____________________________________________________________________________________
ZAPARCIA. DIETA. BŁĘDY INDEKSU GLIKEMICZNEGO. ♥♥♥♥♥
BH.29.
MOTTO: NA ZAPARCIA TO NAJLEPSZE JEST JEDZENIE, KTÓRE NIE ZATWARDZA. ***
PODSTAWOWYM ZATWARDZACZEM JEST KAŻDY CHLEB UPIECZONY Z MĄKI:
Oraz wszystko co jest słodzone cukrem spożywczym (biały i brązowy).
PUENTA:
Złe to każda mąka (pszenna, żytnia, orkiszowa i inne też), oraz cukier spożywczy biały i brązowy.
ZDECYDOWANIE WYSTARCZY, JEŚLI ZACZNIESZ ODŻYWIAĆ SIĘ WG TABEL TZW. INDEKS ŻYWIENIOWY, TJ. IŻ PRODUKTU:
Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych toksyn, energetyczne węglowodany wyłącznie do 26% wzrostu, czyli tzw. NISKIE WĘGLOWODANY. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Tabele; dozwolone oraz zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.
NIE TYLKO POZBĘDZIESZ SIĘ ZAPARĆ, ALE TAKŻE WIĘKSZOŚCI WZDĘĆ:
Tego typu dolegliwości należy szybko zwalczać, bo utrudniają życie. Nade wszystko ważne są tzw. NISKIE WĘGLOWODANY, TJ. DO 26% WZROSTU, a głównie GLUKOZA NATURALNA, niezbędne dla naszego mózgu. Tabele IŻ PRODUKTU, opracowali naukowcy z instytutu: IRL KRAKÓW, na przestrzeni ostatnich 42 lat (1970-2012). ***
POCZYTAJ, ZAPOZNAJ SIĘ TO WYSTARCZA:
Jednak koniecznie pamiętaj o CHLEBIE TYPU KR-IRL, ponieważ to on głównie utrzymuje poziom cukru w stabilnej strefie, czyli nie jesteśmy głodni.
KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. ***
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.29.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
____________________________________________________________________________________
Początkująca
08-10-2012, 10:53:05

____________________________________________________________________________________
ZAPARCIA. DIETA. BŁĘDY INDEKSU GLIKEMICZNEGO. ♥♥♥♥♥
BH.29.
MOTTO: NA ZAPARCIA TO NAJLEPSZE JEST JEDZENIE, KTÓRE NIE ZATWARDZA. ***
PODSTAWOWYM ZATWARDZACZEM JEST KAŻDY CHLEB UPIECZONY Z MĄKI:
Oraz wszystko co jest słodzone cukrem spożywczym (biały i brązowy).
PUENTA:
Złe to każda mąka (pszenna, żytnia, orkiszowa i inne też), oraz cukier spożywczy biały i brązowy.
ZDECYDOWANIE WYSTARCZY, JEŚLI ZACZNIESZ ODŻYWIAĆ SIĘ WG TABEL TZW. INDEKS ŻYWIENIOWY, TJ. IŻ PRODUKTU:
Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych toksyn, energetyczne węglowodany wyłącznie do 26% wzrostu, czyli tzw. NISKIE WĘGLOWODANY. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Tabele; dozwolone oraz zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.
NIE TYLKO POZBĘDZIESZ SIĘ ZAPARĆ, ALE TAKŻE WIĘKSZOŚCI WZDĘĆ:
Tego typu dolegliwości należy szybko zwalczać, bo utrudniają życie. Nade wszystko ważne są tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU, a głównie GLUKOZA NATURALNA, niezbędne dla naszego mózgu. Tabele IŻ PRODUKTU, opracowali naukowcy z instytutu: IRL KRAKÓW, na przestrzeni ostatnich 42 lat (1970-2012). ***
POCZYTAJ, ZAPOZNAJ SIĘ TO WYSTARCZA:
Jednak koniecznie pamiętaj o CHLEBIE TYPU KR-IRL, ponieważ to on głównie utrzymuje poziom cukru w stabilnej strefie, czyli nie jesteśmy głodni.
KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. ***
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.29.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
____________________________________________________________________________________

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: