Reklama:

Diagnoza przepukliny kręgosłupa - odcinek lędzwiowy (5)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
29-09-2016, 05:02:07

W czerwcu wykonałem rezonans magnetyczny kręgosłupa odcinka lędzwiowego z powodu stałego bólu po prawiej stronie w tej okolicy oraz na polecenie neurologa.
Opis:
Ma poziomach L1/L2-L3/L4 widoczne są symetryczne uwypuklenia zarysu krażków międzykręgowych typu "bulging disc" uciskające worek oponowy i zwężające nieznaczne dolne odcinki otworów międzykręgowych - wykazują one nieznaczne, degeneracyjne obniżenie wysokości
Na poziomach L4/L5 widoczny jest bulging krązka m/k towarzysząca pośrodkową przepukliną, która uciska na worek oponowy i zwęża umiarkowanie oba zachyłki boczne kanału kręgowego z prawdopodobnym podrażnieniem korzeni L5
Pracuję na magazynie, gdzie wiadomo człowiek się schyla podnosi paczki o różnej wadze, przenosi je itp - czy w takim przypadku mogę prosić o L4?, wizytę będę miał na początku października u neurologa.
Obecnie jest coraz gorzej, ból towarzyszy praktycznie cały czas, jak leżę również boli, najgorsze jest wstawanie z pozycji siedzącej potem juz jak chodzę już jakoś daje się to znieść tyle że każde wygięcie się na prawo powoduje ból.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Początkujący
17-01-2017, 21:37:08

Witaj Łukasz z Bielska Białej jak sytuacja u ciebie mam te same objawy bólowe coś pomaga pomogło? Pozdrawiam
Jestem po operacji usunięcia sekwestracji l5s1
gość
18-01-2017, 09:51:41

a kiedy następna?
gość
18-01-2017, 21:35:00

Łukasz B-B
Sekwetr i operacje miałem 5 lat temu przez te 5 lat fizjoterapia gimnastyka nie dzwiganie itd. Miałem taki objaw rwy dwa lata temu ale przeszło obecnie nawrot choroby i nie przechodzi stan bolowy
Będę szukał implantów itd...
Początkujący
18-01-2017, 21:48:16

Nikt nie pisze gdzie miał jakiś zabieg czy udany czy nie z impaltami czy bez itd. Brakuje dużo konkretnych info co do klinik i szpitali . Nie wiadomo co zrobić lepiej co wybrać, co komu pomogło, może ktoś ma jakiś link na takie forum po operacjach czy zabiegach proszę o info pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: