Reklama:

depakine chrono (8)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
30-12-2007, 13:37:00

mam problem,mam stwierdzone bole glowy mieszane, mam problemy z koncentracja, jestem osoba nadpobudliwa,zapisano mi sedam 3, potem hydroksyzyne 10.pop sedamie czulam sie dosc dobrze ale po dluzszym stosowaniu zaczelam sie gubic bo nie moge sie dobrze skoncentrowac,a po hydroksyzynie koncentracja sie poprawila ale za to wrocily bole glowy.specjalista zapisal mi depakine chrono ale boje sie tego brac bo uprzedzil o skutkach ubocznych.caly czas sie zastanawiam czy to brac czy nie?czy ktos mial podobny problem to poprosze o wiadomosc.
Początkująca
01-01-2008, 20:56:00

ja to biorę i sie po tym tyje
gość
04-01-2008, 08:36:00

Depakina może powodować skutki uboczne ale przeważnie tylko w początkowym okresie wprowadzania. Bardzo często są to wahania nastrojów, ale po 1-2 tygodni na ogół wszystko mija. Depakinę biorą net niemowlęta (tak jak moja córka). Przez niektórych jest podawany przyrost wagi, ale z tego co wiem jest to dość rzadkie. Jedyny minus tak naprawdę to jest fakt, że naukowcy nie wykazali na jakiej zasadzie działa Depakina, wiadomo tylko że działa
Początkująca
09-01-2008, 21:14:00

narazie biore ta depakine i jest ok.ale jak dlugo sie to bierze i jaki lekarz powinien to kontrolowac psychiatra czy neurolog?
gość
10-01-2008, 10:07:00

Z tego co wiem, i co czytalam na "forum padaczka", że po depakinie sie tyje. Nie nastepuje to w okresie 2 tygodni, lecz dluzszym.
Na owym forum epi jest młoda dziewczyna ,ktora po depakinie przytyla w kilka dni lub tygodni kilkanaście kg. Karolina
gość
10-01-2008, 17:08:00

Potwierdzam- po depakinie sie tyje, i to bardzo w moim przypadku. W przeciagu miesiaca przytylam prawie 10kg, a pozniej jeszcze pare... To byl dla mnie szok bo zawsze bylam szczupla a pozniej... Teraz wszystko wrocilo do normy ale tylko dlatego ze juz jej nie biore. Pozdrawiam
gość
11-01-2008, 02:31:00

ja biorę depakine od dwóch lat, obecnie mam 19 lat, moja waga w tym okresie zmieniła się o jakies 3-4kg alo to raczej wynikło z powodu okresu dojżewania wg mnie (przynajmniej w moim wypadku) ten lek nie ma nic wspólnego z tyciem
gość
11-01-2008, 11:03:00

Nie kazdy lek u wszystkich wywoluje skutki uboczne dlatego nie powinnas uogolniac. Kazdy organizm reaguje inaczej, ale u znacznej grupy osob, ktore go zazywaja wystepuje przyrost wagi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: