Reklama:

demencja (5)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
25-02-2013, 11:28:37

z moim tatą jest to samo już trzy razy ucieka z domu nie wiem co robić muszę pracować mam 52 lata i chciałabym dociągnąć do emerytury. Czy do dom poieki jest jakimś wyjściem?29
Wtajemniczony
27-03-2013, 21:59:55

Witam, jeżeli nie ma innego wyjścia,nikt nie jest w stanie zajac się w ciagu dnia chorym tatą, będzie lepiej, jak oddasz go do zakladu opikunczego, na pewno ojciec nie może być sam przez większośc dnia.
gość
14-01-2014, 21:04:04

W tej chorobie chory nie zdaje sobie sprawy , co robi , by oddać tatę do zakładu najpierw obejrzyj kilka , obserwuj , jak zachowują się w nim chorzy.
Może pomyśl o kimś z rodziny , kto mógłby popilnować chorego.
gość
19-04-2014, 16:37:28

Zakład opiekuńczy jest ok, jeżeli masz kasę, za darmo (czyt. za część swojej emerytury) nie kwalifikuje się. Przerabiam to na bieżąco, nie ma pomocy, musisz pomóc sobie sam, tzn. dyżury rodzinne lub opiekunka "na czarno" bo taniej, a i tak nie każdego stać. Można ew. zamknąć w domu, zabezpieczyć gaz, klucze w klamkach okien itp., ale nie wiesz, co zastaniesz po powrocie z pracy.
gość
10-07-2014, 09:16:27

Przeżyłam wiele opiekunek prywatnych , które opiekowały się chorą mamą 5 - 8 godzin. Wszystkie pilnował , by nie zrobiła sobie nic złego . Niektóre bały się jej . Stwierdzam jednak , że najlepszą opiekę zapewnić może ktoś z rodziny , kto znał chorego.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Stwierdzenie padaczki
Dzień dobry, otrzymałem wyniki eeg które powtarzałem trzy razy w przeciągu pół roku. Bardzo bym prosił o pomoc w rozczytaniu opisu. Oto opis ostatniego badania.
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
Reklama: