Reklama:

Deja senti (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-08-2016, 23:14:01

Witam, szukam odpowiedzi na moja dolegliwość. Od jakiś 3 lat gdy wychodzę z domu i przyglądając się różnym widokom , na przykład lampie ulicznej przechodzi mnie euforia, czuje się strasznie dziwnie i umysłem jestem gdzie indziej i stoję jak zamurowany przez 4 - 5 sekund . Dając przyklad lampy ulicznej nie mowie ze wystarczy bym na nią spojrzał , po prostu cały obraz lampy i drugiego planu działa tak na mnie. Miałem najczęściej tak gdy patrzyłem na chmury ale teraz na inne rzeczy tez. Ostatnio właśnie gdy patrzyłem na ta lampę czułem jakbym był w Londynie a nigdy tam nie byłem. Ciężko to opisać, moge to porównać do tego jakby ktoś widzial świat na szaro ale przez kilka sekund nabieral okrelonej barwy, czujesz się wtedy wspalanie. Tak samo mam z zapachem ale nigdy z dźwiękiem ani dotykiem. Proszę o pomoc, czy ktoś ma podobnie?
gość
16-08-2016, 06:47:58

Ja bym tego nie lekceważył, udał się do rodzinnego i wziął skierowanie do neurologa. A ten skieruje cie choćby na badanie eeg. Myślę że może pasować to trochę do padaczki skroniowej.
Jest jeden ważny powód aby się dać zbadać. Taka padaczka może mieć niewiadome pochodzenie, ale może też być wynikiem zmiany w mózgu i niekoniecznie chodzi tu o raka, bo jest też wiele guzów łagodnych czy zmian naczyniowych. Sam jestem tego przykładem.
gość
16-08-2016, 06:51:51

stan zamyślenia, deja vu i inne dziwne doznania zmysłowe to bardzo często opisywane objawy w tej chorobie
gość
16-08-2016, 14:41:19

Nie mam możliwości iść na badania i ciężko mi uwierzyć w padaczkę. Nie wydaje mi się by to było groźne.
gość
16-08-2016, 15:38:47

Czemu nie masz możliwości? mieszkasz poza Polską? EEG to szybkie i stosunkowo tanie badanie, gdyby pójść na nie prywatnie. A na NFZ sytuacja jest jeszcze lepsza bo nie płacisz a kolejki są bardzo krótkie.
Ciężko ci tu będzie znaleźć kogoś kto ma identyczne objawy. Bo takie doznania są osobliwe i każdy przeżywa i opisuje je na swój sposób. Sam piszesz że ciężko to opisać.
Oczywiście może być to niegroźne, ale może ewoluować w coś gorszego. Wypadało by być pod opieką lekarza. Ale to twój wybór.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: