Witam, mam 25 lat. Zaczelo sie od bardzo intensywnych bolow glowy, skierowano mnie na badania tomograf i rezonans. Wynik pierwszego rezonansu brzmi nastepujaco: w istocie bialej okolokomorowej widocznych jest kilkanascie ognisk hiperintensywnych wielkosci od 2mm do maksymalnie 7x14mm (w okolicy rogu potylicznego lewego). Zmiany widoczne w sekwencjach T2 FLAIR oraz CUBE. Nastepny rezonans wykonany doklanie po roku czasu: w porownaniu z badaniem poprzednim zmiany hyperintensywne w sekwencji T2, T2 FLAIR zlokalizowane nadnamiotowo wielkoscia i polozeniem porownywalne z badaniem poprzednim. W obrebie pnia po stronie lewej po dozylnym podaniu srodka kontrastowego widoczny nieregularny obszar o podwyzszonej intensywnosci sygnalu, na ktory naklada sie przebiegajacy artefakt. Opisywana zmiana widoczna jest tylko po dozylnym podaniu srodka kontrastoweg, bez efektu masy i moze odpowiadac zmianie o charakterze naczyniaka. Oprocz tych zmian i bolow glowy cierpna mi konczyny dlone i gorne, oraz dretwieja palce u rak, wykrecaja mi sie i nie potrafie utrzymac przedmiotu w danej chwili, zawsze mialam niskie cisnienie jednak ostatnio wzroslo nawet do 170/100/100. Obecnie lecze sie w przychodni stwardnienia rozsianego. Narazie mam wykluczona bolerioze i choroby immunologiczne. Bardzo prose o interpretacje. Z gory dziekuje.