Reklama:

Czy to padaczka skroniowa??? (9)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
24-09-2008, 14:24:00

Witam,mam 21 lat i wydaje mi sie że mam padacke skroniową poniewaz mam bardzo podobne obiawy.Kiedys przez długie lata miałem t.zw zaniki swaiadomosci,efekt deja vu.Od ok 3 lat nie mam tego ale dolegają mi inne rzeczy.Od ok 4 miesiecy chodze jakby zaspany ,nie zawsze do konca przytomny,mam czesto takie wrazenie podczas rozmowy że słowa ktore wypowiadam nie są moje i dlatego mam lekkie problemy z komunikacją słowną..chodze i ziewam mimo ze wyspałem sie 12 godzin..nie rozumiem :/,co jakis czas dopada mnie depresja oraz nerwica z ktorą staram sie uporac Ostatnio poszedłem pierwszy raz z tym do neurologa ale ten mi nie dowierza..po zrobieniu badania eeg nic nie wykryło..zapis był w normie.Lekarka mi nie wierzy chociaz ja nie moge normalnie funkcjonowac ,pracowac,uczyc sie spotykac ze znajomymi ,co mam robic :/ Ma ktos podobne problemy???
Wtajemniczony
24-09-2008, 14:53:00

Jezeli lekarka doszla do wniosku po wyniku eeg ze nie masz epi to albo nie chciala miec nowego pacjenta albo nie wie co to padaczka i nie leczyla padaczki. Badanie eeg ma to do siebie ze czasem wychodzi dobre chorym i na odwrot i jezeli jakis lekarz sie tym sugeruje to zmien lekarza, tzn napewno zmien lekarza, najlepiej laduj sie od razu do epileptologa a nie zwyklego neurologa. Slyszalem o roznych rodzajach epi i wlasnie tak jak np Ty masz problemy z mowa ma jeszcze troche osob ktorzy maja zidentyfikowana epi, efekt deja vu tez bywa wlasnie atakiem w niektorych przypadkach epi. Laduj dupe za przeproszeniem do innego lekarza, tylko zeby trafic na dobre a on na dobre leki to juz jest trudniejsza sprawa ale niestety tak wyglada leczenie epi...
gość
24-09-2008, 20:18:00

"mam czesto takie wrazenie podczas rozmowy że słowa ktore wypowiadam nie są moje i dlatego mam lekkie problemy"

Ale jak często to masz?, czy uważasz że jest to "atak"?, czy te problemy z wypowiadaniem się dopadają cię nagle a po chwili (czy troszkę dłuższym czasie) zupełnie mijają?.
Piszesz o nerwicy i depresji, może w tym kierunku powinieneś szukać pomocy?.
Początkujący
25-09-2008, 09:58:00

Nie,to nie jest atak,Budze sie rano i dziwnie sie czuje,to trwa np kilka dni,pozniej sie lekko poprawia i znowu pogorszenie.U mnie to bywa tak ze miesiącami potrafie sie czuc normalnie jak każdy,ale przychodzi taki okres pogorszenia,to juz tak trwa ok 4 miesiące,czyli długo jak na mnie.Przy tym mam takze problemy z koncentracją,dzis np.sie obudziłem i czułem od rana pogorszenie,czułem sie jakbym nie był w swoim ciele.A jezeli chodzi o depresje i nerwice..jestem prawie w 100 procentach pewien ze to jest skutek uboczny tej choroby..przychodzi samo bez żadnych przyczyn.Lekarka tez powiedziała ze moze powinienem leczyc sie w tym kierunku,ale wiem ze to jest bzdura,bo to dwie rozne rzeczy.Juz mnie to powoli denerwuje ze nikt nie chce mi pomoc,nawet rodzice mi nie wierzą..ale jak mają wierzyc skoro obiawy tej choroby są tak dziwne ze predzej pomyslą ze jestem wariatem.
Początkujący
30-10-2008, 16:20:00

Wie ktos gdzie znajde epileptologa w Trojmiescie?? szukałem w internecie ale jakos sie niedoszukałem :/
gość
30-10-2008, 18:20:00

musisz szukać neurologa a nie epileptologa bo epi leczy neurolog
gość
30-10-2008, 21:11:00

Od padaczki są własnie epileptolodzy, czyli neurolodzy z certifikatem w zakresie leczenia padaczki. Nie wiem gdzie znaleźć takiego specjalistę w Trójmieście, ale w Warszawie jest taka wyspecjalizowana w diagnozowaniu i leczeniu padaczki placówka - Fundacja Epileptologii - wpisz to hasło w Google i poczytaj sobie o nich - może warto się z nimi skontaktować, nie wiem, może polecą Ci kogoś blisko Twego miejsca zamieszkania. Jesli nie, to ostatecznie może warto umówić się na wizytę do nich niż błądzić stale po kiepskich lekarzach. Możesz jeszcze wejść tu na tym forum w temat "padaczka" lub "epilepsja" (nie pamiętam, bo nie czytam tego) i tam zadać na forum pytanie o epileptologa w Trójmieście Trójmieście, lub gdzieś w pobliżu. Aha, jeden lekarz z tej fundacji, nazywa się chyba Piotr Zwoliński (nie wiem na pewno czy "Piotr" ma swoją stronę internetową i podobno odpowiadam tam na zadane pytania. Nie wiem jak to działa w praktyce, ale spróbuj.
Pozdrawiam i życzę zdrowia
gość
30-10-2008, 21:12:00

Od padaczki są własnie epileptolodzy, czyli neurolodzy z certifikatem w zakresie leczenia padaczki. Nie wiem gdzie znaleźć takiego specjalistę w Trójmieście, ale w Warszawie jest taka wyspecjalizowana w diagnozowaniu i leczeniu padaczki placówka - Fundacja Epileptologii - wpisz to hasło w Google i poczytaj sobie o nich - może warto się z nimi skontaktować, nie wiem, może polecą Ci kogoś blisko Twego miejsca zamieszkania. Jesli nie, to ostatecznie może warto umówić się na wizytę do nich niż błądzić stale po kiepskich lekarzach. Możesz jeszcze wejść tu na tym forum w temat "padaczka" lub "epilepsja" (nie pamiętam, bo nie czytam tego) i tam zadać na forum pytanie o epileptologa w Trójmieście Trójmieście, lub gdzieś w pobliżu. Aha, jeden lekarz z tej fundacji, nazywa się chyba Piotr Zwoliński (nie wiem na pewno czy "Piotr" ma swoją stronę internetową i podobno odpowiadam tam na zadane pytania. Nie wiem jak to działa w praktyce, ale spróbuj.
Pozdrawiam i życzę zdrowia
gość
31-10-2008, 07:40:00

możesz spojrzeć także na stronę www.rankinglekarzy.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: