Reklama:

czy to padaczka prosze o pomoc (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-02-2008, 21:50:00

moj synek ma 2,5 roku 8 stycznia mial badanie eeg we snie nie wiem co o tym myslec do lekarza nie mam jak sie teraz dostac a martwie sie o zdrowie dziecka
wynik badania
badanie wykonano w czuwaniu i snie spontanicznym. Cechy bioelektryczne sennosci i snu wyrazone. Zapis zroznicowany przestrzennie. W zapisie kilkakrotnie zarejstrowaly sie w sposob uogolniony serie zlozone z fal ostrych, iglic, zespolow fali ostrej z wolna o ampl. do 500uV, trwajace 1-3,5sek. W fs ilosc zmian nie narasta. Wn. zapis nieprawidlowy. Uogolniona czynnosc napadowa.
gość
04-02-2008, 12:27:00

żeby stwierdzić padaczkę (zwłaszcza u małego dziecka) trzeba być neurologiem, zrobić wywiad na temat tego co się z dzieckiem dzieje, zrobić badanie eeg i ewentualnie spróbować postawić jakąś diagnozę

nie ma tak, że robisz badanie i padaczka jest albo jej niema, bo to nie jest takie proste...

chorzy ludzie mają często dobre eeg, a zdrowi mają złe więc wiesz...

poczekaj na wizytę i nie licz tutaj na to że ktoś postawi diagnoze
gość
02-12-2013, 21:12:37

Gość 2008-02-03 22:50:00 moj synek ma 2,5 roku 8 stycznia mial badanie eeg we snie nie wiem co o tym myslec do lekarza nie mam jak sie teraz dostac a martwie sie o zdrowie dziecka
wynik badania
badanie wykonano w czuwaniu i snie spontanicznym. Cechy bioelektryczne sennosci i snu wyrazone. Zapis zroznicowany przestrzennie. W zapisie kilkakrotnie zarejstrowaly sie w sposob uogolniony serie zlozone z fal ostrych, iglic, zespolow fali ostrej z wolna o ampl. do 500uV, trwajace 1-3,5sek. W fs ilosc zmian nie narasta. Wn. zapis nieprawidlowy. Uogolniona czynnosc napadowa.
Wtajemniczona
03-12-2013, 08:48:18

Badanie EEG u dziecka zawsze wykonuje się we śnie.
Podstawowe badanie EEG trwa 20 min do tego dochodzi jeszcze przygotowanie do badania. Przy badaniu EEG pacjent leży bez ruchu, jak wyobrażasz sobie wykonanie badanie u dziecka?
Skoro w ręce masz badanie EEG dlaczego zwlekasz z wizytą u specjalisty, dlaczego nie pójdziesz prywatnie?
Piszesz, że "martwie sie o zdrowie dziecka", a odkładasz z wizytą u lekarza.
Czym wcześniej będzie włączone leczenie, tym korzystniej będzie dla dziecka.
gość
03-12-2013, 17:07:18

post z 2008 roku , odpowiedz po ... 5 latach, refleks do ksiegi Guinessa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: