Reklama:

czy to ona? (5)

Forum: Padaczka

Początkujący
12-08-2013, 20:02:12

Witajcie
Piszę pierwszy post na takim forum-nigdy nie sądziłem,że znajdę się w takiej sytuacji,że będę musiał wiedzieć więcej o sobie niż wiedziałem do wieku 28 lat.
Przeszedłem uraz głowy z krwiakiem śródmózgowym i mogę uprawiać sport ( z umiarem nie jak przed urazem niestety).
Neurolog powiedziała,że mogę mieć napady -samo słowo napad dla mnie jest przerażające:/ Zawsze radosny ponoć przystojniak a po urazie zmiana życia,strata pracy i tak próbuję walczyć ze sobą samym.
Napadu nie miałem póki co i mam nadzieję,że długo nie będę mieć lub wcale. Nie jestem nerwowym człowiekiem ale żyjąc nie da się chociaż czasem na coś nie zdenerwować np. denerwuje mnie to,że kiedyś byłem 100% zdrowy,miałem plany na przyszłość,szukałem szczęścia (kobiety) i dziś jak patrzę jak chodzą szczęśliwi ludzie to się wkurzam na siebie,że ja tak nie będę miał,że nie będę już nigdy szczęśliwy na 100%. Facet szczęśliwy spełniony to facet,który budzi się obok żony a nie sam.
Póki co nie pracuję ponieważ nie wiem gdzie iść do pracy,wcześniej pracowałem jako kierowca zawodowy i neurolog powiedziała mi,że nie da mi pozwolenia na takie stanowisko ze względu na możliwość napadu np za 3-4lata lub wcześniej oby nie:/
Nie piję w ogóle alkoholu,staram się pić dużo wody,zmieniłem sposób odżywiania ale czasami mam takie dziwne odczucie i nie wiem czy to już padaczka się odzywa do mnie czy wydaje mi się i sobie wkręcam.
Czasem przechodzą mi tak jakby prądy elektryczne w okolicy lędźwi i pośladków. Oprócz tego cały czas słyszę pisk w lewym uchu,mam zaburzenia wzroku-muszę chodzić w okularach bo mam lekko rozmazany obraz,jestem osłabiony i czasem czuję się jakbym był chwiejny.
Obecnie przechodzę też kurację oczyszczającą bo badałem krew pod mikroskopem i ponoć moje osłabienie wynika poniekąd z obecności pasożytów w moim organizmie.
Próbuję jeździć rowerem żeby wzmocnić się-wracają siły.
Czy takie objawy mogą być objawami epilepsji?
Pisk w uszach cały czas słyszę( nie wiem czy to aura non stop?)
Pozdrawiam wszystkich walczących i życzę zdrowia bo jednak ono jest bezcenne.
Początkujący
12-08-2013, 20:07:27

A i mam prośbę - gdyby ktoś mógł napisać kilka ważnych spraw odnośnie postawy,stylu życia ( kiedy np trzeba chodzić spać czy tv,laptop,tel,muzyka może źle wpływać na mnie i mój biedny mózg?)
Jak wyglądają sprawy z alkoholem? W ogóle czy np 2 piwa albo troszkę wódki raz na jakąś uroczystość?
Nie piję w ogóle od urazu ale mam znajomego po urazie i opowiada mi,że normalnie pije czasem,sporadycznie wiadomo 0,7 i nic mu nie jest.
Tak pytam bo ogólnie nie widać po mnie,że jestem po urazie-wiem ja i rodzina no i znajomi,którzy mówią mi,że będzie dobrze eh.
13-08-2013, 08:50:43

Na razie krotko.Ja jestem po wylewie.Od 11 lat wypiłem malutkie ilości alkoholu(tzn. najczecsciej sa to 2 kieliszki szampana w Sylwestra).Uwierz mi, ze to mi wystarcza.Jesli masz chec na wieksza ilość, to wygląda(bez urazy) jakbys był calkiem zdrowy.Aha, jak sporadycznie spozywam te drobne ilsci alkoholu :szampana bądź wina, nie biore wtedy tabletek.
Od czasu wylewu okropnie smierdzi mi piwo, a również wodka
Początkujący
13-08-2013, 09:51:37

Czesc.
Nie mam ochoty na alkohol ale czasem sa sytuacje, ostatnio wesele nie wspomne o swoim, ktore chcialbym kiedys miec ale generalnie zastanawiam sie nad epilepsja bo mi grozi niestety, nie wiem czego moge sie spodziewac na 1-wszym ataku:/ Obecnie mam np. piski w uszach caly czas, jestem otepialy, oslabiony i wydaje mi sie,ze mam lekkie problemy z rownowaga, rozmazany obraz bez okularow meczy mi oczy wiec zapomnialem o okularach przeciwslonecznych a i czasem drgania miesni malutkie i czasem takie elektryczne prady trwaja 10 sekund.
Wylew miales, ja niby od uderzenia o chodnik krwiak srodmozgowy, ktory podejrzewano z peknieciem tetniaka ale to chyba tez jest podobne do udaru?
Mam tez lekki niedowlad.
Obawiam sie i zycia i przyszlosci, teraz sie uparlem ze musze byc silny wiec rowerem troche jezdze, zmienilem jedzenie na zero cukru, ciastek, kawy, herbaty nie pije to takie zycie jak 70 latka a mam 29;)
Czytalem, ze odzywianie tez ma wplyw na ludzi po ciezkim urazie mozgu, moze zmniejszyc wystapienie napadu?
Zdrowia zycze
Początkujący
13-08-2013, 13:21:13

Czy ktoś z Was miał krwiaka śródmózgowego?
Chciałbym wymienić się z kimś spostrzeżeniami.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: