Dzień dobry mam takie pytanie czy jest możliwość iż jest to tętniak? Mianowicie mam bardzo dziwne bóle głowy najpierw pojawił osię uczucie jak by miała pół gornej czaszki spuchnięte,jednak przeszło po miesiącu taki rozlewający ciepły prąd od czubka głowy do tyłu ,trwa to doslownei 3 sekundy ,ale bardzo nieprzyjemne zawsze zaraz po tym boli mnie oko z prawej strony oraz za nosem , jednak ból ten w ostatnim czasie nie występuję pojawił się natomiast nowy przeszywajacy po prawej stronie z nad ucha aż do przedniego zęba , bardzo dziwny ból jak by zgniatanie przeszywanie,zwarcie prądu w głowie, też trwa 3 sekundy i powtórzył się 2 razy jeden po drugim. często boli mnie również głowa w sposób powiedziałabym normalny , jednak odczuwam to jak by od uszu jednak bardzo wgłąb głowy.Inne moje objawy ciągle mam zimne ręce i nogi, sino-czerwoną pajęczynke na nogach,ogólne osłabienie nie mam siły na nic , temperatura zazwyczaj wynosi 34,5 lub 35,5 ,piski w uszach nagłe głośne i krótko trwałe, do tego stwierdzony refluks nadżerki w żołądku,zapalenie żołądka,jelito drażliwe,odczuwam też przy schylaniu jak by ciśnienie w głowie ,zawroty głowy,często bolą mnie stawy, i szybko drętwieją mi ręce. w czwartek będe mieć rezonans głowy jednak z powodu uczulenia na kontrast odbędzie się bez kontrastu,czy wszystko wykryje? badania jakie miałam przeprowadzone : usg z dopplerem żył kończyn górnych i dolnych , usg jamy brzusznej,echo serca, gastroskopia żołądka, morfologia,posiew moczu,badanie ogólne moczu,posiew kału na grzyby,kał na krew utajoną,kał na pasożyty,kał na resztki pokarmowe, wymaz z gardła ,ciśnienie 120/80 puls zazwyczaj wysoki ok 100 .byłam u neurologa kazał dotykać mi nosa palcem opukał młoteczkiem i stwierdził,że to nie problemy neurologiczne, jednak czy bez rezonansu mógł to stwierdzić na pewno ?