Reklama:

Czy to może być padaczka ? (5)

Forum: Padaczka

Początkujący
28-05-2018, 05:33:33

Witam
Proszę o pomoc.
W marcu 2017 roku żona urodziła dziecko, poród ciężki, prawie 10 godzinny szczęśliwie zakończony. 3 tygodnie po urodzeniu podczas snu dostała silnych drgawek, ciało zrobiło się sztywne, oczy białe wywrócone do góry, trwało to max 20 sekund po czym przeszło. Żona przez kilkanaście minut odzyskiwała świadomość bo nic nie pamięta. Karetka zabrała ją do szpitala, zrobili tomografie komputerową i nic nie stwierdzili
Po 3 miesiącach atak powtórzył się, znowu silne drgawki, usztywnienie całego ciała, oczy wywrócone do góry i utrata świadomości. Po tym ataku zrobiono EEG które nic nie wykazało.
Następny atak po ok. 3 miesiacach i znowu to samo. Neulorog przepisał Lorafen najmniejszą dawkę. Żona bierze Lorafen do dzisiaj a atak nadal jest.
Atak ostatnio powtórzył się z ciagu dnia przy dziecku, żonie zrobiło się słabo, po czym straciłą pamieć i świadomosć.
Łącznie miała robione 2x tomografie komputerową i 2x EEG w tm jedno w Częstochowie które zajmuje się takimi sprawami, badania nic nie wykazaly.
Proszę o pomoc w sprawie, gdzie się udać ? Może zna ktoś jakiegoś dobrego lekarza ?
Pozdrawiam
gość
28-05-2018, 06:27:29

To może być padaczka, ale nie musi. Niech żona zrobi badania na poziom hormonów, tarczyce, magnez,potas, witaminy z grupy B oraz na tęzyczke i bolerioze.
gość
09-06-2018, 14:22:12

Czasami ogniska padaczkowe sa umiejsciwiine tak głęboko w mozgu ze eeg nie jest w stanie ich wylapac
gość
11-06-2018, 14:55:17

Treść zablokowana przez moderatora

gość
19-06-2018, 21:48:46

Witam mam problem 4 lata temu zmarla mi mama 3 lata temu tata do tego jeszcze hazard problemy finansowe nachodzenie wierzycieli i 1,5 roku temu rozwod z zona stres i obawy co dalej. 20 grudnia 2017 rano wstalem i bolały mnie troche mięśnie twarz wygladala jakby ktos mnie poobijal wiec udalem sie na pogotowie lekarz stwierdzil alergie w miedzy czasie okolo stycznia pogodzilem sie z żona na tyle ze zamieszkalismy razem po prostu dała mi szanse 24 marca obudzilem sie rano a tu pan doktor stoi nademna i mowi ze mialem atak padaczki wiec szpital badanie ekg w normie ct w normie bez zmian rezonas magnetyczny w normie bez zmian i eeg 2 razy robil tez bez zmian po 6 dniach wypis ze szpitala Rozpoznanie :Padaczka Zalecenia leki przeciw padaczkowe. 28 maja ta sama sytuacja budze sie rano a tu lekarz stoi nademna i od nowa badanie i w kazdym jednym badani nie zadnych zmian po trzech dniach wypis i co i znow w rozpznaniu padaczka a dodam jeszcze jedno ze przy zadnym z rzekomych napadow nie bylo moczenia się ani nie bylo przygryzienia jezyka. Gdzie ja mam sie udac zeby dokladnie mnie ktos zdiagnozowal bo w szpitalu nikt nie bierze nawet pod uwage moiego stresowego zycia co bylo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: