Reklama:

Czy to moze być epilepsja - błagam o odpowiedź!!!!!!! (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-07-2007, 15:27:00

Niedawno zauważyłam u siebie dziwne objawy (ukazują się one w nocy i to tylko czasami). Chodzi o to, ze często idę i nagle się zatrzymuję (szytwnieję, patrzę w okno), a następnie mam drgawki. Wogóle się nie przewracam, nie trace przytmoności. Zawsze mam też otwarta buzie i lekkie ślinienie. Trwa to ok. 15 min. Później wszystko wraca do normy, w ciągu dnia tez nic się nie dzieje. W związku z tym mam do Was pytanie: co to za choroba????? Czy to moze być padaczka (ja nie jestem świadoma tego co się wokół mnie dzieje - te objawy, jakie mam, powiedziała mi rodzina)??? Błagam Was o odpowiedź!!!!!
Początkująca
15-07-2007, 16:10:00

To moze być epilepsja, chociaż z takimi objawami w padaczce (tym bardziej, ze to występuje w nocy (nie zawsze) i trwa dość długo). Radze wybrać się lekarza neurologa - konieczne będzie wykonanie EEG,tomografii komputerowej głowy i rezonansu magnetycznego. Pozdrawiam.
gość
22-07-2007, 16:53:00

Bylam na EEG i rezonansie magnetycznym - to niestety padaczka. Tylko lekarka nie powiedziała (stwierdziła ze nie wie ) jaki to rodzaj epilepsji. Przepisała mi lek, chociaz nawet nie za bardzo widzę efekty. Tragedia ./
gość
07-08-2007, 08:37:00

to nie tragedia. Proszę za jakiś czas (1-2 miesiące) zrób badanie EEG lub wideoEEG w ośrodku gdzie mają doświadczenie z padaczką. Lekarz który ma rozpoznać twoją padaczkę musi mieć spojrzenie czasowe, co się zmienia u ciebie po leczeniu, co w EEG - i wtedy można więcej powiedzieć o twojej padaczce . Każdy chory ma swoją padaczkę więc się tak bardzo nie martw na zapas, lekarz musi mieć trochę czasu do rozpoznania. Uszy w górę.
gość
06-05-2009, 11:23:00

Witam.Moja choroba zaczela sie jakies 15lat temu.Lekarze twierdza,ze cierpie na epilepsje choc nie sa tego pewni.Mam dziwne objawy.Widze obrazy z przeszlosci lub moje sny i wtedy czuje dziwny smak w ustach i zaczynam pluc.Po wszystkim przez jakis tydzien nie mam smaku.Caly napad trwa kilka sekund.Nie mam drgawek,nie sztywnieje,nie leci mi piana z ust i nie trace przytomnosci(caly czas wiem co sie ze mna dzieje).Ataki zdarzaja sie raz lub dwa na cztery miesiace.Probowalam przyjmowac rozne leki przeciwpadaczkowe ale po nich czuje sie tragicznie i wogole mi nie pomagaja tylko pogarszaja moj stan.Lekarze sa bezradni.Teraz jestem w 4miesiacu ciazy.Napadow narazie nie bylo,ale martwie sie o dziecko.Prosze o pomoc.Moze ktos z was ma podobne objawy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: