Witam. W 2004 r. miałem uraz głowy. W wyniku silnego bólu głowy udałem się do poradni (2 dni po, bo wcześniej ból nie był zbyt uporczywy). Skierowano mnie na obserwacje do szpitala; spędziłem tam niecałą dobę.
Wykonano badanie tomograficzne (bez kontrastu). Opis: tkanka mózgowa prawidłowej gęstości, bez zmian ogniskowych. Układ komorowy nieprzemieszczony, prawidłowej szerokości. Kości mózgoczaszki bez uchwytnych zmian urazowych.
Następnie udałem się do poradni neurologicznej, zgodnie z zaleceniem ze szpitala. Problemem, jak pamiętam, było pogorszenie pamięci, które na chwilę obecną dawno już minęło i pojawiające się zawroty głowy.
Po 2 miesiącach wykonano rezonans magnetyczny. Opis: Badanie wykonano w czasach t2 sag tra t1 tra cor. Badanie uwidoczniło prawidłowy sygnał istoty białej i szarej obu półkul mózgu. W zakresie struktur tylnojamowych nie uwidoczniono sygnałów patologicznych. Układ komorowy nadnamiotowy nieposzerzony, nieprzemieszczony, symetryczny, wodociąg mózgu drożny, komora IV nieposzerzona.
Ostatnie badanie EEG sprzed roku ma taki zapis. Najbliższe za 2 tygodnie. Opis badania: Badanie prowadzono w stanie czuwania. Organizacja przestrzenna niezaburzona. Czynność podstawową stanowią symetryczne o niskim woltażu fale alfa o częst. od 8,8 do 9,9 Hz i ampl. od 26 do 75 uV, współwystępujące z niskonapięciową czynnością beta z przewagą w odprowadzeniach przednich. RZ zaznaczona. W odprowadzeniach skroniowo-ciemieniowo-centralnych rej. się poj. zaostrzone fale alfa oraz średnionapięciowe fale ostre. Hv i FS bez istotnego wpływu na zapis.
Dodam, że od 2 lat biorę D*** 2 x 1. Wcześniej nic systematycznie nie zażywałem. Nigdy - na szczęście - nie miałem wyraźnego ataku, a lekarz mówi, że leki muszę brać zachowawczo, choć może mi po najbliższym badaniu odstawi. Mam 32 lata. Proszę o poradę.