Reklama:

Czy to epilepsja? (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-05-2017, 11:31:16

Witam mam pytanie od dlugiego czasu zauważyłam u siebie tzw "Wyłączenia" patrze sie przez chwile w jeden punkt mlaskam (ruszam ustami) jestem w połowie świadoma tego ale nie umiem ani sie poruszyć ani nic chociaż próbuje i moje pytanie jest takie czy to mogą być jakieś napady epilepsji czy warto z tym iść do neurologa? zrobić eeg? i jeszcze do dam że chodzę do psychiatry bo mam depresje i przepisał mi lek depakine chrono 300 na poprawę nastroju i tak jak właśnie zaczełam brać tą depakine to nie zdażaja mi sie tak często te wyłączenia.. Jeszcze zapomniałam dodać że przy tych napadach" zaciskają mi się zęby i tak samo w nocy jak sie przebudze to czuje że mam zęby zaciśnięte jakby jakiś szczękościsk co o tym sądzicie?
gość
08-06-2017, 12:56:12

Witam.Nawiązując do twojego pytania czy te wylacznia to mogą być ataki epilepsji to ja uważam że tak.Ja bardzo długo choruje na padaczke i spotkałem się z ludźmi którzy mają takie objawy które opisujesz.Dziwi mnie tylko to,dlaczego psychiatra przepisał ci Depakine.Bo z tego co ja wiem to Depakina to jest lek którym leczy się padaczke.Ale nie chcę podważać kompetencji lekarza,bo możliwe,że depresję też się leczy.Teraz zastanów się sama.Załóżmy że te wyłącznia to są twoje ataki.Od psychiatry dostałaś Depakine który jest lekiem przeciwpadaczkowym.Jak zaczelas Depakine przyjmować to masz mniej wyłączeń niż przd tem jak jej nieprzyjmowałaś.Dlaczego jest mniej wyłączeń?.Uważam że to właśnie Depakina spowodowała,że masz mniej ataków-wyłączeń jak to określiłaś.Jeśli chodzi o twoje pytanie czy powinnaś iść z tymi obawami do neurologa to ja uważam że tak,bo lepiej będzie jak neurolog wypowie się czy to padaczka czy nie.Bo padaczka ma to dosiebie,że te objawy które my uważamy jako ataki padaczki wcale nie muszą być atakami padaczki.Co do EEG,TK-( Komputer),oraz MRI-(Rezonans Magnetyczny) ,to przy leczeniu padaczki to są podstawie badania.Ostatnio dowiedziałem się że jest też badanie EEG video.Jak byłem w klinice neurologii i Epileptologii to miałem takie badanie robione.Jest to takie same badanie jak zwykłe EEG,tyle że elektrody które są nakładane nam na glowe aby zrobić EEG są podłączone do komputera aby określić jak mózg zachwuje się w trakcie ataku,a jak zachowuje się przed atakiem. Jesteś też monitorowana przez cały okres badania aby zobaczyć jak twoje ciało zachowuje się jak trwa atak.Jak rozmawiałem z panią doktór co nam daje takie EEG video to ona powiedziała mi,że takie EEG pokazuje nam prace muzgu przed atakiem,w trakcie ataku, i po ataku.Na tej podstawie ustala się czy są to ataki z racji choroby,czy jest inna przyczyna takiego stanu jaki ty opisujesz.Więc widzisz sama,że nie wiadomo czy to padaczka czy nie.Dlatego uważam,że powinnaś iść do neurologa.Piszesz też że masz ataki ze sciskoszczekiem.Jeśli chodzi o ataki ze sciskoszczekiem to ja powiem ci to co mi powiedziała moja doktórka.Ataki ze sciskoszczekiem występują dlatego aby organizm się rozładował .Chodz oto że osoby które chorują na padaczke-epilepsje i mają ataki są jak bomba zegarowa.Te słabe ataki które występują u nas nakładają się na siebie,tak jakby ladował się akumulator.W pewnym momencie ciało jest tak osłabione tymi nakładającymi się atakami,że końcu występuje silny atak,tzn.rozładowanie organizmu z tych słabych ataków które się nakładały na siebie.Po takim silnym ataku organizm jest oczyszczony,i wszystko zaczyna się od nowa.I tak non stop.Tylko nie zrozum mnie źle z tego co ci napisałem na temat tych silnych ataków,ale napisałem ci to co mi powiedziała pani doktór abym zrozumiał dlaczego występuje co jakiś czas silny atak.Mam nadzieję że ci przydały się moje.informacje.Życzę ci zdrowia i powodzenia w uzyskiwaniu informacji na temat swego stanu zdrowia i o swojej chorobie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: