Reklama:

czy tegretol powoduje pogorszenie pamieci?????? (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
16-02-2008, 16:21:00

Biore tegretol od 6 miesiecy. czy moze mi ktos napisac czy ten lek powoduje pogorszenie pamięci???????????
gość
16-02-2008, 17:05:00

biore od 4 lat i nie zauwazylem tego co nie znaczy ze tak nie jest, kazdy inaczej reaguje na dany lek, ale pamietaj ze jezeli sie leczysz na epi to przy kazdym ataku moze Ci cos umknac (wytracanie sie szarych komorek)...
Początkująca
21-02-2008, 09:45:00

Witam
Ja biorę Tegretol już i zauwarzyłam że mam problemy z pamięcią, wszyscy wkoło są zdziwieni że tak często zdarza mi się nie pamiętać tak wielu rzeczy i myślę że ma na to wpływ i leki i ataki
Pozdrawiam
gość
29-02-2008, 16:52:00

leki na epi takie jak tegretol depakina amizepin nie powoduja utraty pamieci utrate pamieci powoduja ataki kazdy atak epilepsji powoduje ze nasze komorki mozgowe sie niszcza
gość
01-03-2008, 18:02:00

Ja brałam tegretol, ale po nim miałam problemy z koncentracją, ciągle byłam senna, miałam bóle głowy... ale z pamięcią nie miałam bezpośrednich problemów... to jest raczej skutek ataków

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: