Reklama:

czy słyszał???? (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-01-2009, 23:08:00

Proszę o jakieś informacje ponieważ nie mogę nigdzie doczytać a chę wiedzieć czy osoba w śpiączce farmakologicznej słyszy??
Mój tatuś z ostrą białaczką i niewydolnościa oddechową i nerek trafił na OIOM.Zmarł ale chciałabym wiedzieć czy słyszał co mowiłam...
gość
22-01-2009, 07:25:00

Tego nikt nie wie do końca.
Jakie były podawane leki na śpiączkę farmakologiczną? A może to nie była śpiączka farmajkologiczne tylko zwykła mózgowa.

Śpiączka farmakologiczna to jak jakby podanie narkozy i pozostawienie pacjenta w takim stanie przez jakiś okres. Więc prawdopodobieństwo, że słyszał jest małe.
Ale jeśli to nie była śpiączka farmakologiczna tylko zwykła (nie byl pod wpływem leków) to nie wiadomo, które bodźce odbierał. Być może że Cię słyszał, jest takie prawdopodobieństwo.
gość
01-02-2009, 11:22:00

Była wywołana farmakologicznie.Wiem że w śpiączce słyszą ale czy w tej wywolanej lekami też? Chyba raczej nie skoro to jak narkoza ...
Dziękuję
gość
27-12-2009, 19:29:17

znajomy też był w śpiączce farmakologicznej,była przy nim jego matka która ciągle z nim rozmawiała.po wybudzeniu okazało się że ją słyszał i wszystko pamiętał.ale z tego co wiem to podobno pacjęci w śpiączce słyszą ale nie wszyscy pamiętają..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: